Stockholms Internationella Montessoriskola, Stims

Konradsbergsgatan 24

Stims är en kombinerad för- och grundskola med barn och elever från ett år upp till och med årskurs nio. Skolan grundades 2009 och har sedan dess vuxit till en plats för 200 förskolebarn och närmare 500 grundskoleelever.

Kungsholmen

• Bemannad reception Bemannad reception
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Stockholms internationella Montessoriskola, Stims, är en Montessoriskola med en internationell profil och ett särskilt fokus mot Kina.

Det betyder att barnen redan från tidig ålder, utöver den vardagliga Montessoriverksamheten, även stimuleras i att lära sig engelska och mandarin.

Nästan allt på Stims förskola är verklighetsbaserat och man kan förtydliga verkligheten genom att göra olika experiment. Barnen får då uppleva verkligheten med alla sina sinnen och kan få svar på sina frågor. Pedagogerna hjälper barnen att få en verklig grund att stå på så att de kan bygga upp en förmåga att objektivt och förnuftigt ta reda på hur saker förhåller sig i verkligheten.

Montessorifilosofin genomsyrar allt vi gör, vi tror på barnens potential och förmåga att lära.

Maria Montessori menade att den fysiska lärmiljön är den tredje pedagogen (den första är barnet själv, och den andra är läraren). Vår miljö är därför otroligt viktigt och noggrant utformad både vad gäller estetik och pedagogiskt innehåll. Vad gäller vår utomhusmiljö så finns vi på campus Konradsberg, precis bredvid Rålambshovsparken. Vi har egna gårdar, men utnyttjar även alla fantastiska parker i vår närmiljö.

Vi har ett mottagningskök och har en bra matleverantör som förser oss med mycket god och näringsriktig mat.

Vår vision är att alla barn, elever och vuxna på vår skola, gång på gång, ska få uppleva den härliga känslan av att spränga sin egen förmågas gräns och klara av det man inte trodde var möjligt!

Vi har en stark tro på varje barns potential, vi vet att barn och ungdomar ofta kan och vill så mycket mer än vad vi vuxna är benägna att tro. Detta genomsyrar allt vi gör.

Våra tre ledord är: Förståelse – Kunskap – Framgång. Sann förståelse utgör grunden för genuin kunskap vilket i sin tur skapar de bästa förutsättningarna för personlig utveckling och framgång.