Glasburkar med färger i samt penslar på ett bord.

Solskenet

Ystadsvägen 144

Förskolan ligger vid Nytorps Gärde med Nackareservatet alldeles runt knuten. Det ger oss fantastiska möjligheter till lek och utforskande i skog och mark. Solskenet består av fyra avdelningar; Prisman, Spegeln, Glittra och Stråla.

Skarpnäck
4,9

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Vi är inspirerade av filosofin i Reggio Emilia. Barn och personal arbetar tillsammans i ett projekterande arbetssätt som syftar till ett expanderat lärande. Alla är med och skapar mening genom att pröva, undersöka och förhandla. Barns reflektioner över sitt görande dokumenteras och följs upp.

Vi tar till vara och inspireras av barns olika erfarenhet, intresseområden och vetgirighet i relation till vår omvärld.

Lärande sker i ett glädjefyllt och vänskapligt klimat med fantasi, humor där leken har en central roll i barnens vardag.

Vi har ett projektinriktat och utforskande arbetssätt där barnens idéer tas tillvara i ett lekfullt lärande. Vi utgår ifrån att alla barn är kompetenta och ser varje barn som en tillgång för gruppen.

Vi strävar efter att alla på Solskenet, både barn och vuxna ska känna sig betydelsefulla och viktiga och efter ett klimat där alla känner sig välkomna!

Vi deltar i Stadsdelens gemensamma projekt "Hållbar Framtid" med betoning på ekologi och att se samband i naturen.

Välkommen på öppet hus 8 april, 6 maj och 10 juni klockan 9.30-10.00.

Den pedagogiska miljön är utformad för att vara så inbjudande och rolig som möjligt. Den erbjuder barnen en mångfald av material och uttrycksmöjligheter som ger förutsättningar för spännande möten mellan barnen. En tydlig, tillåtande och tillgänglig miljö skapar trygghet, självständighet och gör barnen delaktiga.

På förskolan serveras en mycket hög andel ekologisk mat. All mat tillagas inom stadsdelsområdet och våra kockar arbetar utifrån Livsmedelsverkets ” Bra mat i förskolan”. Barnens lunch lagas av kocken på förskolan Långe Erik.

Förskolan ska vila på demokratins grund. Våra barn lämnar förskolan med god självkänsla och tilltro till sin och andras förmågor, med kreativitet och självständigt tänkande som bidrar till en hoppfullhet inför framtiden samt en fortsatt nyfikenhet att lära och vilja ingå i ett sammanhang.

Särskilt stöd och behov

Har du frågor kring ditt barn som av olika skäl behöver extra stöd i sin utveckling är det viktigt att du tar kontakt med Stödenheten för att skapa bästa möjliga förutsättningar i samband med ditt barns förskolestart. Chef för stödenheten är Ann-Charlotte Zetterqvist. Du når henne på 08-508 15 795 eller ann-charlotte.zetterqvist@stockholm.se

Stödenhetens chef samordnar tillsammans med förskolechefer alla insatser kring barn i behov av särskilt stöd för alla förskolor i stadsdelsområdet.