Solhöjden

Solhöjden, Solhems hagväg 55 o Solhemsbackarna 10

Solhems hagväg 55/Solhemsbackarna 10

Solhöjden ligger i ett naturskönt villaområde med närhet till skogen och grönområden Inom förskoleenheten ligger stadsdelens Matteverkstad dit barn får komma och leka/lära mattematik.

Spånga-Tensta
4,3

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

I vårt arbete får vi in språk, matematik, sång, rörelse, drama, bild, form, litteratur, natur och naturvetenskap. Att lära barnen att visa omsorg om och tolerans för varandra, hjälpa, uppmuntra och dela med sig till andra går som en röd tråd i vårt arbete. Vi vuxna skall ge barnen stöd i att utveckla tillit och självförtroende.

Vi har en stor gård med gräsmattor och en liten skogsdunge.

Vi har kök på alla våra enheter som månar om att laga näringsriktig mat med mycket ekologiskt och grönsaker och frukt. Personalen har kontinuerliga möten där man går igenom den gemensamma matsedeln.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och reflektionsprotokoll. Vi arbetar med förhållningssätt kring Barnkonventionen, Hbtq-frågor och genus. Vi tar också del av aktuell forskning och litteratur inom matematik, naturvetenskap och teknik

Särskilt stöd och behov

På förskolan Solhöjden har vi en regional smågruppsavdelning, som är en avdelning med färre barn och större personaltäthet. Barnen i behov av stöd är inkluderade i en avdelning med 12 barn. Arbetssättet anpassas efter varje barns förutsättningar