Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Småtrollen

Mariehamnsgatan 28

Förskolan Småtrollen är en av fem förskolor i Akalla förskolor. Den ligger nära Järvafältet och 4H-gården Akalla by med gångavstånd till centrum och tunnelbana. Förskolan är liten och trygg med två grupper i bottenvåningen av ett bostadsrättshus.

Rinkeby-Kista
4,7

Uppgift saknas

Utveckling och lärande

Varje barn har erfarenheter, kompetenser, personlighet och intressen. I våra förskolor samarbetar vi med våra föräldrar/vårdnadshavare för att ta tillvara varje barns förmåga och skapa de bästa förutsättningar för utveckling och lärande.

Alla ska känna sig välkomna och delaktiga i verksamheten så att vi trivs, utvecklas och har roligt tillsammans!

Miljö för lek och rörelse

Förskolan har en stor kuperad gård med många möjligheter till lek och rörelse. Alla våra fem förskolor finns i närheten av Järvafältet där natur och djur finns. Närheten till tunnelbana och buss ger även möjligheter till upplevelser i andra delar av vår stad.

Nyttiga måltider

Barnen serveras vällagad och hälsosam mat. Varje förskola har en egen kock som ofta lagar mat från råvaror som minst är ekologiska till 30 procent. Kockarna samarbetar när det gäller utveckling och förbättring av maten. Måltiden präglas av lugn och gemenskap och är ett tillfälle till dialog och lärande.

Meningsfullt lärande

I Akalla förskolor erbjuder vi en inspirerande pedagogisk verksamhet där barnen genom stimulerande och utmanande upplevelser utforskar sin omgivning i respektfulla möten med andra barn och pedagoger. På så sätt skapar vi ett meningsfullt lärande som ger barnen redskap och bidrar till framtida trygga, glada och kompetenta människor. Vi utbildar för medborgarskap i ett världssamhälle!