Förskolan Godsvagnen, fönster ut mot gården.

Godsvagnen

Virkesvägen 19 C

Sjöstadsskolans förskolan har flyttat till förskolan Godsvagnen på Virkesvägen 19 C i augusti. Läs mer nedan under "Inriktning och profil".

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Sjöstadsskolans förskola flyttade i augusti till den nya fina förskolan på Virkesvägen 19 C som ligger snett bakom Sjöstadsskolan. Förskolan ändrade då namn till förskolan Godsvagnen.

I nuläget är det cirka 40 barn inskrivna på förskolan Godsvagnen, men vi har plats för 110 barn. I väntan på att arbetet av arbetstunneln, till den nya tunnelbanelinjen, som kommer löpa under mark utanför förskolan Godsvagnen ska bli klar, avvaktar vi med att skriva in fler barn. När detta arbete börjar bli klart kommer Södermalms stadsdelsförvaltning erbjuda plats för nya barn. Vi hoppas förstås att du ska välja att stå kvar i kö till oss och vår nya fina förskola!

Förskolan har öppna moderna lokaler som är anpassade för förskoleverksamhet med inbjudande och inspirerande miljö.

Förskolan har en egen gård.

Vi har eget kök med en kock som lagar bra mat. Köket följer Stockholms stads riktlinjer vad gäller ekologiskt och kravmärkt.

Förskola följer Förskolans läroplan, FN: barnkonvention och Södermalms pedagogiska ställningstaganden . Vår vision är att alla barn ska få tillgång till en trygg och lärorik barndom på förskolan.