Som på landet fast mitt i stan

Sjöstadsskolans förskola

Hammarby allé 74-76

En förskola för framtiden. Vi uppmuntrar och erbjuder ett utforskande arbetssätt med leken i fokus. I våra moderna miljöer finns möjlighet för det egna undersökandet samt tillgång till modern teknik.

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Bemannad reception Bemannad reception
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På Sjöstadsskolans förskola arbetar vi för att alla barn och deras vårdnadshavare ska känna trygghet. Det är barnens intressen som styr valet av aktiviteter. Ett tema kan starta med en promenad till kajen för att sedan leda vidare till ett utforskande om vatten och vad det finns för liv i havet. Vi tycker att det är viktigt att ha en organisation och struktur på dagens aktiviteter så att barnen vet och känner igen sig i sin vardag. Delaktighet ska finnas som en röd tråd genom verksamheten.

Öppettider i förskolan: Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06:30 och 18:30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Förskolan har öppna moderna lokaler som är anpassade för förskoleverksamhet med inbjudande och inspirerande miljö. På varje våningsplan har hemvisterna ett gemensamt hav, som fungerar som en mötesplats mellan barn-barn, barn-vuxna och vuxna-vuxna.

De äldre barnen har idrott en gång i veckan då vi har möjlighet att använda skolans gymnastiksal.

Förskolan har en egen gård som är anpassad för yngre barn, men vi har även tillgång till stora skolgården med en multiarena för bollsporter.

Vi har eget storkök med kockar som lagar bra mat. Köket följer Stockholms stads riktlinjer vad gäller ekologiskt och kravmärkt.

Sjöstadsskolans förskola följer Förskolans läroplan, FN: barnkonvention och Södermalms pedagogiska ställningstaganden . Vår vision är att alla barn ska få tillgång till en trygg och lärorik barndom på förskolan.

Vår förskola tillhör utbildningsförvaltningen.