Förskolan

Saimagårdens förskola

Saimagatan 57

Rinkeby-Kista

På Saimagårdens förskola har vi en stark tro på det kompetenta barnet. Vi ger barnen möjlighet att utforska och lära med hjälp av kreativitet och nyfikenhet. Vårt arbetssätt, vår miljö och vårt material är anpassat efter barnens behov och intressen.

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Saimagårdens förskola ligger centralt i Akalla, med närhet till tunnelbana, bussterminal och bibliotek. Förskolan består av fyra avdelningar, Blomman 1 & 2, Stjärnan och Månen med barn i åldern 1-5 år.

Vi erbjuder en miljö som utmanar och lockar till lek och aktivitet, samtidigt som den är trygg och innehållsrik. Vi erbjuder tydligt avgränsade lekhörnor för olika aktiviteter, där barnen kan leka ostört och delta i rollekar. Förskolan erbjuder kompetensutveckling och fortbildning för all personal.

Förskolan arbetar med språkstimulerande aktiviteter som rim och ramsor, språkpåsar, flanosagor, sagoböcker, sång, rytmik, drama och skapande. Vi arbetar med matematik både utomhus och inomhus där barnen får sortera, mäta och väga olika material. Vi använder oss av konkret matematik, exempelvis dela frukt, räkna stenar och kottar i naturen, mäta volym, träna på olika matematiska begrepp med hjälp av bilder och andra pedagogiska hjälpmedel.

Vi ser till att barnen får röra på sig, både i den fria leken och i planerade aktiviteter. Vi har en stor gymnastiksal där barnen får springa, hoppa, utveckla sin kroppsuppfattning, balans och motorik.

Förskolan lagar ingen egen mat, maten kommer från vår skola ute i Spånga där kocken lagar all mat från grunden. Ett ekologiskt och klimatsmart tänk genomsyrar menyn därför är vegetarisk mat och fisk är vanligt förekommande rätter.

På Saimagårdens förskola har vi en stark tro på det kompetenta barnet. Vi ger barnen möjlighet att utforska och lära med hjälp av kreativitet och nyfikenhet. Förskolan jobbar utifrån läroplanen för förskolan och kompletterar lärandet med ett digitalt lärande i form av surfplattor, projektor, datorer och tv. Vi dokumenterar digitalt på förskolan i form av infomentor, där föräldrarna har egen inloggning och kan ta del av vårt arbete dagligen.