Barns skapande med naturmaterial

Rosen

Rosenlundsgatan 48 A

Rosens förskola ligger i ett bostadshus mitt emot Södra Station på Rosenlundsgatan, nära till stadens möjligheter. Med stora grönområden och parker in på knuten har vi unika förutsättningar att erbjuda barnen en varierad verksamhet.

Södermalm

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Förskolan är till för barnen och barns rätt att utvecklas, leka, lära och ha roligt i meningsfulla sammanhang, enskilt och tillsammans med andra. På Förskolan Rosen får barnen i en trygg och inspirerande miljö möjlighet att prova olika aktiviteter, utveckla sina färdigheter och idéer och fördjupa sina intressen.

Förskolan har en egen liten gård som bjuder in till lek, rörelse och skapande med bland annat naturmaterial, sand och vatten. Vi nyttjar även närmiljön och Stockholms alla grönområden som ett inspirerande uterum där barnens tankar från förskolan kan fortsätta spira och gro.

Förskolans pedagogiska miljöer är uppbyggda för att stödja lek och lärande. Vi har rum och material för skapande, rörelse, bygg och konstruktion, dramalek och experimenterande.

Maten lagas från grunden med en så hög andel ekologiska livsmedel som möjligt och transporteras från Sandborgen till förskolan Rosen.

Den pedagogiska måltiden ska vara en positiv del av barnens vardag med möjlighet till delaktighet och inflytande och där samtal om kost och hälsa naturligt vävs samman i samtal och aktiviteter.

Barnens rätt till en meningsfull vardag är grunden i förskolans arbete. Vi bygger vår verksamhet och pedagogik kring barnens tankar och idéer utifrån ett tematiskt och projekterande arbetssätt.

Vi ser, lyssnar till och försöker förstå barnen så att vi kan utmana dem vidare i sitt utforskande, både vuxna och barn lär av och med varandra.

Leken spelar en viktig roll i verksamheten då den främjar varje barns utveckling och lärande. Leken stimulerar barnens fantasi, inlevelse, empatiska förmåga, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande. I meningsskapande sammanhang utforskar och lär vi tillsammans, genom barnens aktiva inflytande och pedagogernas engagemang täcker vi på ett naturligt sätt in läroplanens olika områden.

Vårdnadshavare får kontinuerlig information om förskolans verksamhet genom föräldramöten, förskoleråd, utvecklingssamtal, informationsbrev och grundplanering. Vi erbjuder en föräldraaktiv introduktion av förskolan där barn och vårdnadshavare får en god inblick i vår verksamhet och pedagogernas förhållningssätt.

Varje arbetslag arbetar med att utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan. Hos oss är läroplanen och barnkonventionen levande dokument som ständigt är närvarande i det dagliga arbetet med barnen. Pedagogerna är medforskande inspiratörer som bjuder in barnen att lära och våga pröva nya förmågor.

Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Kontakta gärna förskolan för information om visningstider tel. 08-508 12 408