Illustration - barn på väg till förskola

Önskeförskolan

Magnus Ladulåsgatan 8B

Önskeförskolan AB. Är en liten familjär och unik utflyktsförskola med barns trygghet, drömmar & värld i fokus. Arbetar med personliga inskolningar, prisbelönta önskedagar för att alla ska bli sedda på riktigt och känna glädje & gemenskap.

Södermalm

Förskolan med barns trygghet, drömmar & värld i fokus.

Önskeförskolan är en Reggio Emilia-inspirerad förskola med läroplanen för förskola i fokus. Här är barnens intresse, motivation, miljö, hälsa, inflytande och forskning avgörande. Vi möter naturvetenskap genom att följa årstiderna och genom spännande experiment. Barns inflytande är viktigt för att man lär sig förstå Demokrati och Värdet av sin egen röst. Barnet skapar respekt för sig själv, för andra och för sin miljö. Tillsammans skapar vi en gemenskap där glädje för andra och glädje för sig själv värderas lika högt. Barns inflytande hos oss är vår barnsyn och sker i projektarbeten och i den fria leken och bland annat genom Önskedagar som är en metod där alla barn blir sedda. Vi arbetar aktivt med barns integritet och kroppsregler och har ett nära samarbete med Treskablinoll.

Forskning visar att trygga barn är en förutsättning för att lärande ska ske. Trygghet ger självkänsla, självtillit & självförtroende, något som vi alla behöver hela livet. Vårt värdegrundsarbete genomsyrar allt vi gör och under hela vistelsen hos oss. Vi tror på mindre verksamhet med ett nära samarbete med hemmen. Vi ger personliga inskolningar med hembesök för bästa starten.

Vi vill ge er engagerade pedagoger som ser ditt barn och som delar våra värderingar:

• Alla ska känna sig trygga & sedda.
  • Alla har rätt till sin integritet.
  • Alla ska tro på sig själv, sina ideér och sina drömmar.
  • Alla ska känna glädje & gemenskap.

Önskeförskolan har vackra och ljusa lokaler med ett stort utbud av utvecklande material. Varje avdelning har en ateljé med ljusbord och Ipad som teknik. Vi har: Motorikrum/ Sinnesrum/ Teknikrum/ Bibliotek & Experimentateljé.

Vi har utevistelser och gör utflykter till olika parker i vårt närområde varje dag. Vi ser resan till parken som ett utvecklande och lärande äventyr med språk och matematik, vi lär om trafiken och vår närmiljö. Vi besöker skogen och vår naturruta varje vecka.

Vi har Catering från RR Catering/ KRAV- och IP Livsmedelscertifierade med fokus på Ekologiskt och närproducerat.

Vi tror på:

- Härlig och näringsriktig mat så att vi orkar leka & lära.

- Frukt och Grönsaksstunder

- Ekologiskt, sockerfritt, glutamatfri och giftfritt i största mån.

Läroplanen för förskolan/ Pedagogiska mål:

Normer & Värden:

Känslosamlingar/ Barns integritet/ Treskablinoll/ Förskolebrevet/Kroppsregler/ Faddrar

Barns inflytande: Önskedagar/ Duk & Samlingsvärdar

Utveckling & Lärande: Reggio Emiliainspirerade/ Projektarbeten/ Kulturfokus- Teaterbesök/ Teater på förskolan/ Musiksamlingar/ Rörelse i fokus/

Samarbete med hemmet: Personlig inskolningar/ IUP varje år och utifrån behov.

Apan och Astronauten är våra unika maskotar, två kompisar som barnen kommer att få lära känna hos oss. Apan och Astronauten vill lära oss att vi ska tro på oss själva, våra ideér & drömmar & vara bra kompisar. Några aktiviteter som vi kommer att träffa Apan och Astronauten i är:

• Apans Önskelopp varje Vår & Höst
  • Astronautens Ficklampsäventyr
  • Apans Påskjakt
  • Apan & Astronautens vår, höstvernissage, sommar & Julfirande

Varje avdelning har en egen Ipad, via har gått utbildning i digital teknik.

Vi arbetar med barns integritet och förskolebrevet i samarbete med Treskablinoll. Vi strävar efter en ekologisk, socker & giftfri vardag. Pedagogik- Reggio Emilia, forskande, äventyr, kultur, skapande, lek & lärande.