Illustration på den nya förskolan Mineralen, byggnad och gård

Visningar av förskolan anpassas efter myndigheternas riktlinjer kring covid-19.

Mineralen

Skodonsvägen 9

Förskolan Mineralen ligger i hjärtat av Solberga med närhet både till skog och parker.

Hägersten-Älvsjö

Tillgänglighet

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Traditionell förskolepedagogik

Förskolan är byggd efter SISAB:s koncept, Framtidens förskola. Förskolan byggs efter kriterierna för certifieringssystemet Miljöbyggnad silver. Det innebär krav på allt från materialval, ljusinsläpp och akustik.

Förskolans inne- och utemiljö erbjuder barnen en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande.

Barnen erbjuds en näringsriktig kost enligt livsmedelsverkets rekommendationer och tillagas av en erfaren kock. Vi köper in en stor andel ekologiska livsmedel.

Förskolorna i Hägersten-Älvsjö präglas av likvärdighet. Ditt barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en pedagogisk miljö som anpassas efter barnets behov och intressen. Pedagogerna i våra förskolor är engagerade och kunniga och arbetar i kontinuerlig dialog med dig som vårdnadshavare.

Vi erbjuder varje barn en förskoletid full av glädje, vänskap, lärande och med många utmaningar i lekfullt utforskande sammanhang. Barnen får en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande samt rika möjligheter till att arbeta med estetiska uttrycksformer så väl inne som ute.

Varje barn har redan vid födseln fantastiska möjligheter att utveckla kompetens, förmågor, och färdigheter när hen blir bemött som kompetent, självständig och kunnig.

Särskilt stöd och behov

Alla barn ska utifrån sina behov och förutsättningar få det stöd de behöver för att få möjlighet till utveckling och lärande. Så långt som möjligt ges detta stöd inom förskolornas ordinarie verksamhet. Till stöd för förskolorna finns en enhet för barn i behov av särskilt stöd. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att ge stöd till förskolorna i deras arbete med att forma verksamheten så att den ger alla barn tillgång till en utvecklande och stimulerande pedagogisk miljö.

Visningar

Under hösten 2020 genomför alla kommunala förskolor i Hägersten-Älvsjö visningar anpassade efter myndigheternas riktlinjer kring covid-19. Kontakta förskolans rektor för mer information om när och hur visningarna planeras.