Illustration på den nya förskolan Mineralen, byggnad och gård

Mineralen

Skodonsvägen 9

Förskolan Mineralen ligger i hjärtat av Solberga med närhet både till skog och parker.

Älvsjö

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Traditionell förskolepedagogik

Förskolan är byggd efter SISAB:s koncept, Framtidens förskola. Förskolan byggs efter kriterierna för certifieringssystemet Miljöbyggnad silver. Det innebär krav på allt från materialval, ljusinsläpp och akustik.

Förskolans inne- och utemiljö kommer att erbjuda barnen en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande.

Barnen erbjuds en näringsriktig kost enligt livsmedelsverkets rekommendationer och tillagas av en erfaren kock. Vi köper in en stor andel ekologiska livsmedel.

Vi erbjuder varje barn en förskoletid full av glädje, vänskap, lärande och med många utmaningar i lekfullt utforskande sammanhang. Barnen får en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande samt rika möjligheter till att arbeta med estetiska uttrycksformer så väl inne som ute.

Varje barn har redan vid födseln fantastiska möjligheter att utveckla kompetens, förmågor, och färdigheter när hen blir bemött som kompetent, självständig och kunnig.