Lilla Sköndal

Thorsten Levenstams väg 10

Farsta

Välkommen till oss på förskolan Lilla Sköndal. Vi arbetar projektinriktat och har en etisk och estetisk profil. Våra pedagoger är väl utbildade med en hög andel förskollärare.Förskolan Lilla Sköndal består av två närliggande kulturmärkta byggnader.

Uppgift saknas

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Med vår etiska och estetiska profil fångar vi förskolans uppdrag att förmedla kunskaper och värden.

Det etiska handlar för oss om relationer och omtanke. Genom möten i vardagen skapas trygghet och delaktighet. Delaktighet som för oss innebär respekt för barnens olika sätt att uttrycka sig och lyhördhet inför barnen.

Det estetiska för oss är upplevelsen och erfarenheten av bildskapande, musik, drama, dans, lek och litteratur. Det ger form åt vår verksamhet och blir även ett verktyg för möten och meningsskapande läroprocesser. I vår verksamhet värdesätter vi det kreativa arbetet med olika uttrycksformer i lek och lärande, i det dagliga och gemensamt upplevda.

Inom Lilla Sköndals förskolor går kreativitet hand i hand med demokrati och rätten att känna sig trygg. Genom lek och projektarbeten fångar vi upp, fördjupar och utmanar barnens erfarenheter, tankar och intressen.

Vi lägger stor vikt vid att skapa rum för barns egna planer, fantasi och kreativitet.
Lokalerna på avdelningarna är öppna och ljusa och erbjuder möjlighet för barnens alla utrycksspråk; bild, form, drama, lek, rörelse och även möjlighet att få avkoppling i lugna vrå. Hos oss är barnens uterum lika viktigt som lokalerna. Våra förskolegårdar erbjuder grönska som inbjuder till aktivitet, upptäcktsfärder och lugna stunder. De fina naturområdena i närmiljön är en stor tillgång som vi ofta utforskar.

Vi får lunchen levererad från extern cateringfirma. Maten bereds av vårt duktiga köksbiträde. Vi eftersträvar hög andel ekologiska och kravmärkta råvaror och vi har ett hållbarhetsperspektiv på våra måltider.

Vår utbildning och undervisning baseras på läroplanen för förskolan och vi hämtar inspiration från Reggio Emilias pedagogiska filosofi.

Vi lägger stor vikt vid att skapa rum för barns egna planer, fantasi och kreativitet – i lek och i lärande. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som finns hos oss. Vi vill stimulera barnets lust, nyfikenhet och tilltro till sin egen förmåga. Det estetiska så som dans, drama, skapande i olika material, musik, sång och litteratur får också stor plats. Vi arbetar projektinriktat med barnen där vi tar tillvara på deras intressen, tankar och idéer och låter dem fördjupa sig i frågor som är viktiga för dem under kortare eller längre perioder.

Följ oss på Instagram storaskondal_forskolor där vi delar med oss av vårt utvecklingsarbete som vi bedriver.