Lilla Prästkragen

Armfeltsgatan 2

Lilla Prästkragen är en förskola som erbjuder heldagsomsorg. Förskolan har två avdelningar: en avdelning med plats för åtta barn i åldrarna 1–3 och en avdelning med plats för 15 barn i åldrarna 3–6 år.

Östermalm
Uppgift saknas
Uppgift saknas

• Bemannad reception Bemannad reception
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår inriktning är Montessori-pedagogiken.

Förskolans lokaler ligger i Olaus Petrikyrkans vackra och stora lokaler som byggdes på 1950-talet med stora fönster och öppen spis. Vi har nära till natur och kultur och vi har egen gård i ett bilfritt bostads- och grönområde. Kyrkans egen husmor lagar all mat och vi har egen gymnastiksal.

Vi har egen husmor som lagar maten med ekologiska matvaror.

Vi vill förmedla en kunskapstillåtande och mognadsanpassad lek- och läratmosfär med grunden i barnens nyfikenhet och kreativitet. Vårt arbetssätt är temaorienterat utifrån läroplanens mål. För att säkerställa kvaliteten har vi valt att arbeta med ett övergripande område olika dagar i veckan. Skapande verksamhet, matematik, teknik, sång, rytmik och gymnastik samt en utflyktsdag då vi arbetar med natur och miljö. Arbetet inspireras av Montessoripedagogiken där man lyfter fram barnens intressen och lust att lära utifrån egen förmåga. Alla områden integreras sedan med varandra. Barnen arbetar med temat på förmiddagen och på eftermiddagen får de möjlighet att utvecklas genom den fria leken. En dag i veckan har vi skolförberedande arbete för de barn som ska börja förskoleklass.