Förskolegård med rutschkana, sandlåda, gungor och bänkar.

OBS! Förskolan Lilla O kommer att läggas ner hösten 2021.

Lilla O

Olaus Petrigatan 6

VIKTIG INFORMATION! Förskolan Lilla O kommer att läggas ner inför höstterminsstarten 2021, och det går inte längre att ansöka om plats till förskolan. Läs mer under Övrigt nedan.

Östermalm

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På förskolan Lilla O är barnen i fokus, då vi arbetar aktivt med alla barns lika värde. Vi hjälper och vägleder barnen i det sociala samspelet och barnen får utvecklas i sin egen takt. Barnen ska känna trygghet och samhörighet.

Det ska vara roligt och meningsfullt att lära sig nya saker! Våra utflykter i närområdet ger möjligheter till samtal kring hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Förskolan ger barnen förutsättningar för att utvecklas och stimulerar dem till att använda hela sin förmåga.

I den inbjudande inomhusmiljön uppmuntrar vi barnen till utforskande och kreativitet, utifrån barnens behov och intressen. Vi tänker pedagogiskt kring utformandet av miljön på våra avdelningar. Materialet är inbjudande och lättillgängligt i barnens höjd.

Runt hörnet i vårt närområde har vi skogen, olika parker, biblioteket och idrottsplatser som vi besöker regelbundet. Vi har planerade utflykter varje vecka då hela gruppen går till skogen och undersöker växtlivet och naturens kretslopp.

Vi ser måltiden som ett inslag i lärandet, här ges tillfälle till lärorika diskussioner i lugn och ro.

På förskolan strävar vi ständigt efter utveckling och förnyelse samtidigt som vi värnar för kontinuitet och stabilitet i menyn. Vår matsedel består av näringsriktig tilltalande mat för barn. Maten tillagas och kommer från förskolan Olaus Petri.

Barn, föräldrar och personal känner sig trygga och respekterade i förskolan. Vi har ett klimat som präglas av värme, professionalitet och framtidstro.

I vår verksamhet strävar vi efter att kombinera den lilla förskolans fördelar i form av trygga relationer med den stora enhetens potential vad gäller utveckling och samarbete.

Varje förskola har arbetsplatsträff (APT) 1 gång i månaden, då vi stänger klockan 16.00. Vi har också planeringsdagar fyra dagar varje år. Dessa dagar är förskolorna stängda.

Förskolan Lilla O läggs ner

För dig som står i kö till förskolan Lilla O

Kön till förskolan upphörde 1 april 2021. Du som idag köar till förskolan Lilla O kan istället ställa dig i kö till annan förskola. Vid ansökan till annan förskola gäller nytt ködatum.

För frågor om ansökan och köregler kontaktas Kontaktcenter.
E-post: forskola@stockholm.se