Lilla Fågel Vit

Mäster Karls Väg 5

Lilla Fågel Vit erbjuder dagverksamhet (06.30-18.30) för barn 1-5 år. Barnen är åldersindelade i två grupper.

Hässelby-Vällingby

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår förskola är inspirerad av Regio Emilia pedagogiken, där varje barn får möjligheter till olika lek och pysselmaterial som är tillgängliga för de, både enskilt och i grupp. Vi arbetar enligt skollagen och den nya läroplanen. Vi utgår från barngruppens behov och förutsättningar i vårt pedagogiska arbete i nära samarbete med föräldrarna. Vi tillämpar temainriktat pedagogik. Särskild vikt lägger vi på språkinlärning av det svenska språket, matematik och naturkunskap /teknik samt hållbart förhållningssätt gentemot naturen.

Förskolans stora, trivsamma, rymliga och fräsa lokaler med dagsljusinsläpp under hela dagen ger flera möjligheter till en lugn och lärorik pedagogisk miljö. Förskolan har egen gård och närhet till ett flertal lekparker och skogsområden.

Till lunch serveras varje dag varierade husmanskost under veckan såsom vegetariskt, fisk, kött, olika soppor, grönsaker och blandad sallad. Specialkost finns att få för barn som önskar det, samt ett lättare mellanmål under eftermiddagen och två ”fruktstunder”.

Vi arbetar efter det Systematiska Kvalitetsarbete med hjälp av vårt Kvalitetshjul. Vår målsättning är att varje barn som går hos oss ska få uppleva en lärorik och meningsfull förskoletid i en trygg och säker miljö. I små pedagogiska stationer utvecklar barnen sin motorik, fantasi, inlevelseförmågan, matematik, språk och samarbetet med varandra.

Vi tillämpar svenska samhällets demokratiska värderingar och FN:s Barnkonvention. Vi arbetar utifrån barnens intressen och involverar nya läroplanens olika områden. Särskild vikt lägger vi på språkinlärning av den svenska språket, matematik och teknik.