Lilla Fågel Grön

Skarpnäcks Alle56

Lilla Fågel Grön erbjuder dagverksamhet (06.30-18.30) för barn 1-5år. Barngrupper är åldersindelade i små grupper. Förskolan erbjuder även nattverksamhet för barn 1 - 13 år.

Skarpnäck

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi följer läroplanens riktlinjer och tillämpar traditionell svensk förskolemetodik enligt skollagen. Vår målsättning är att varje barn som går hos oss ska få uppleva en lärorik och meningsfull förskoletid i en trygg och säker miljö. Vi arbetar utifrån barnens intressen och involverar läroplanens olika områden.

Särskild vikt lägger vi på språkinlärning av det svenska språket matematik och naturkunskap.

Förskolans stora, trivsamma, rymliga och fräsa lokaler med dagsljusinsläpp under hela dagen ger flera möjligheter till en lugn och lärorik pedagogisk miljö. Förskolan har egen gård och närhet till ett flertal lekparker och skogsområden.

Till lunch serveras varje dag husmanskost som varierar under veckan, vegetariskt, mellan fisk, kött, olika soppor, grönsaker och blandad sallad. Specialkost finns att få för barn som önskar det, samt ett lättare mellanmål under eftermiddagen och två ”fruktstunder”.

Vi arbetar efter den Systematiska Kvalitets Arbete med hjälp av vårt Kvalitetshjul. Vår målsättning är att varje barn som går hos oss ska få uppleva en lärorik och meningsfull förskoletid i en trygg och säker miljö. Vi tillämpar svenska samhällets demokratiska värderingar och FN:s barn konvektion. Vi arbetar utifrån barnens intressen och involverar nya läroplanens olika områden. Särskild vikt lägger vi på språkinlärning av den svenska språket och matematik. Vi tillämpar olika former av teknik så att varje barn ska kunna utveckla sin fantasi samt öva upp sin förmåga till att skapa och konstruera med hjälp av olika material och redskap.

Förskolan erbjuder även omsorg för barn 1 - 13 år som behöver tillsyn under sena kvällar, nätter och helger. Verksamheten vänder sig till familjer som p g a sitt arbete har behov av omsorg på kvällar, nätter och helger. Omsorg på obekvämtid vardagar sker kvällar och nätter kl. 18.00-06.30 och dygnet runt på helger.