Stor öppen gård med grusgång, träd, sandlåda, gräs och lekredskap framför ett stort trähus i ett plan.

Kannan

Kanngjutargränd 24

Välkomna till förskolan Kannan! Vi är en väletablerad förskola med härlig, lummig gård som ligger precis intill Grimsta naturreservat. Hos oss står kreativitet i centrum, och vi nyttjar ständigt närheten till skogen.

Hässelby-Vällingby
4,6

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår verksamhet genomsyras av vårt gemensamma synsätt på lärande och utveckling. Barnen får, tillsammans med andra barn och medforskande pedagoger, skapa sin egen kunskap och identitet. Barnens intressen, tankar och funderingar är grunden för vårt arbete. Genom pedagogisk dokumentation synliggör vi barnens arbete. Reflektion är ett verktyg vi använder för att komma i fördjupning. Vi arbetar Reggio Emilia-inspirerat och har ett projektinriktat arbetssätt. Förskolan ingår i Grimsta förskoleenhet.

Vår inne- och utemiljö är inspirerande och inbjuder till utforskande, lek, skapande och lärande. Hos oss finns t.ex. ateljé, byggrum, ljud- och ljuslaboratorium och flera föränderliga miljöer för utforskande aktiviteter. Grunden till vårt pedagogiska arbete inspireras av förskolorna i Reggio Emilia i Italien. Det innebär att vår barnsyn bygger på att alla barn är kompetenta, intelligenta och har en naturlig drivkraft att utforska världen. Vår gård är inbjudande och utmanande och används flitigt.

Förskolan är sedan 2012 KRAV-certifierad. Alla måltider som serveras är näringsberäknade enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Vi har egen kock på förskolan. Vid behov serveras specialkost och vi har alltid minst två vegetariska dagar i veckan.

Vision för Grimsta förskolor: Vi vill och vågar utmana oss själva och prioriterar utifrån barnens bästa. Vi ser varje barns förutsättningar och styrkor och inkluderar alla barn i gruppen. Alla vi som ingår i barnens nätverk har en humanistisk syn på människan, lärande och utveckling. Vi uppmuntrar barnen till att: ”Jag kan, jag duger som jag är, jag vill och vågar gå vidare i livet”.

Särskilt stöd och behov

I Grimsta förskoleenhet har vi ett resursteam som främst står till barnens, men även till pedagogers och föräldrars förfogande. Vi har ateljéristor som arbetar med barnen i olika former av skapande, digitalista som arbetar med barnen med olika digitala verktyg, pedagogista som stödjer och utmanar pedagogerna i det pedagogiska arbetet, samt specialpedagog som hjälper och stöttar barn, föräldrar och pedagoger vid behov.

På inskolningen deltar föräldrar i verksamheten under minst tre dagar och får en första insyn genom sitt deltagande. Vi bjuder in föräldrarna att, tillsammans med barnen, prova på förskolans material och metoder i form av workshop. Genom möten och samtal informerar vi och diskuterar förskolans mål och arbetssätt med föräldrarna. Vi bjuder också in föräldrarna till att delta i samverkansrådet där de får möjlighet att ta del av och tillsammans med pedagogerna utveckla förskolans arbete.