Förskolan.

Hamnskolans förskolor

Vintertullstorget 2 och Färgargårdstorget 46

Hamnskolans Förskolor är en del av Pysslingen Grundskolor AB som har närmare 30 års erfarenhet av lärande och erbjuder en mångfald av erkända pedagogiska metoder.

Södermalm

• Bemannad reception Bemannad reception
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Hamnskolan är en liten skola och förskola på Södermalm i Stockholm där vi möts i en händelserik vardag, präglad av nyfikenhet, meningsfullhet och trygghet. En skola som skapar tilltro till den egna förmågan. Förskolans inriktning är kreativt lärande.

Skutan har en innergård som delas med en annan förskola samt Barnängsparken bakom förskolan, där den mesta av utomhusvistelsen sker. Man kan även ta promenader till parker i närområdet och hälsar ibland på i Blecktornsparken där Briggen och skolan håller till.

Briggen är i Blecktornsparken för det mesta, men gör ofta utflykter till olika grönområden i Stockholm.

Maten tillagas omsorgsfullt, varierat och näringsriktigt i köket på Hamnskolan. Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, så även alternativ inom köttgrupperna fläsk, nöt och kyckling. Salladsbuffén har ett brett utbud med många spännande saker att smaka på varje dag. Mjölken är alltid ekologisk och i största möjliga mån inhandlas svenska eller närproducerade matvaror.

Vi använder Funktionell Kvalitet och LärandeIndex som levande verktyg för att säkerställa i vilken mån vår förskola lever upp till läroplanens mål. Vi har 8 områden som utvärderas terminsvis. De olika områdena är Normer & Värden, Matematik, Lek, Kultur, Språk & Kommunikation, Naturvetenskap och Teknik, Barns inflytande och Skapande. Vid personalmöten har pedagogerna fokusområden som kontinuerligt lyfts. LärandeIndex är ett verktyg för att kunna bedöma och säkerställa kvaliteten i den pedagogiska verksamheten i hela Pysslingen.

Hamnskolan har plats för 96 förskolebarn på 6 avdelningar. Förskolebarnen har förtur till skolan som sträcker sig upp till åk 6. Fritidshemmet och fritidsklubben verkar i skolans lokaler med schemalagda aktiviteter för att stimulera elevernas önskemål och intressen. I förskolan använder vi Funktionell Kvalitet som ett levande verktyg för att säkerställa i vilken mån vår förskola lever upp till läroplanens mål, lokalerna är noggrant planerade för att möta barnens intressen, fantasi och lekglädje.

Förskolan är belägen på Södermalm nära Norra Hammarbykajen och Sjöstaden. Nyrenoverade lokaler i både förskola och skola med närhet till lekfulla parker och vackra naturområden.