Illustration av förskola

Gläntan Ramvägen 19

Ramvägen 19

Farsta

Gläntan ingår som en av fyra förskolor i Gubbängens förskolor. Den består av 4 avdelningar och ligger i närheten av Nybyggets parklek och Gubbängsskolan.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

På förskolan Gläntan arbetar vi mycket i smågrupper och utifrån olika teman och projekt där barnens inflytande och intressen ligger till grund för verksamheten. Barnen får i en trygg och inspirerande miljö utveckla sina färdigheter och idéer, prova olika aktiviteter samt fördjupa sina intressen. Pedagogerna är närvarande vuxna som finns för att trygga miljön och skapa arenor för lek, lärande och utveckling.

Vi har ljusa lokaler med rum för lek, skapande, utforskande och rörelse. Förskolan Gläntan har en gård för utevistelse och i anslutning till förskolan ligger den fina parkleken Nybygget och vi har nära till skog och mark

Förskolan får mat i form av catering som lagas från grunden med stor andel ekologiska varor.

Barn och föräldrar möts av ett professionellt förhållningssätt och en pedagogisk lärmiljö där alla barns nyfikenhet, lust och förmåga tas tillvara. En tydlig, tillåtande och tillgänglig verksamhet där barnen är delaktiga i undervisning och lärande genom lek och lust.

Särskilt stöd och behov

Förskolan har möjlighet att vid behov få specialpedagogiskt stöd. Vi har tillgång till specialpedagoger, talpedagog och förskole- psykolog.

Förskolan är en del av den digitalisering som sker i samhället. Genom ett medvetet arbete på våra förskolor införs detta inom samtliga områden. Barnen blir producenter och medskapare och får ta del av kodning och programmering samt möta källkritik.