Lekande förskolebarn

Förskolan Tule,Tulegatan 3

Tulegatan 3

Förskolan Tule är en liten förskola sett till barnantalet. Här finns plats för omkring 40 barn. Tules centrala placering i staden lockar redan från tidig ålder till expeditioner i den spännande närmiljön.

Norrmalm

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Förskolan Tules arbetssätt inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi som omfattar en djup respekt för barnen och deras förmågor.

Tules centrala placering i staden lockar till expeditioner i den spännande närmiljön, redan från tidig ålder. Goda kommunikationer innebär att även skogen ligger nära.

Hos oss börjar de yngsta barnen på Solen och går sedan nedför trappan till Pluto och Jupiter där de lite äldre barnen går. Tules behändiga storlek leder till att alla snabbt lär känna varandra, oavsett ålder och intressen.

På förskolan Tule välkomnar vi familjens delaktighet och insyn i vår verksamhet. Vi månar särskilt om den dagliga kontakten oss emellan.

Som ett komplement till vår pågående dialog skickas varje vecka blänkare om vad som är på gång i barngruppen. En gång i månaden mejlar vi även utdrag ur våra lärloggar, som följer barnens individuella lärande och intressen.

Vårens familjemöten sker i form av drop-in-i-vår-verksamhet. Vi bjuder även in till frukostseminarium varje termin på temat barn och förskola.

Tules inomhusmiljö består av två plan. De många rummen och utrymmena har olika innehåll och utformning. Det översta planet erbjuder de yngsta barnen en trygg och roligt start på sin förskoletid. Det nedre planet bjuder in de äldre barnen till fortsatt utforskande och nya upplevelser.

Utomhus finns en stor gård för rörelse och aktiviteter med olika material och redskap – och lekfulla pedagoger.

På förskolan Tule sätter vi stort värde på den mat vi serverar barnen och de måltider vi dagligen delar. Barnen bjuds också in att delta i matlagningen.

All vår mat lagas i ett kök som är KRAV-certifierat på nivå 2.

Vi har en medveten kosthållning med stort inslag av ekologiska livsmedel och närproducerade livsmedel utifrån säsong. Våra ramar utgörs av Livsmedelverkets rekommendationer för mat i förskolan.

Förskolan Tule är en av Mitt i Citys sex förskolor. Tillsammans har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet med ett utforskande arbetssätt inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Reggio Emilia-filosofin rymmer en stark tillit till människans möjligheter, en djup respekt för barn samt en övertygelse om att alla barn har en stark drivkraft att vilja utforska och förstå världen.

I Mitt i City tycker vi mycket om att leka och klura. Med liv och lust undersöker vi hur vår värld hänger ihop och fungerar. Vi tar också reda på hur vi kan påverka och förändra saker och ting i omvärlden. Därför använder vi oss mycket av närmiljön. Barnens inflytande och behov formar våra miljöer och aktiviteter. Likabehandling är i sin tur en självklar del av vår vardag. På så vis utvecklar vi tillsammans värdefull demokratisk kompetens.

För att barnen i våra förskolor ska få växa i sin egen takt under trygga och lekfulla former, är vi extra måna om våra pedagogiska relationer. Våra förskollärare och barnskötare är inkännande och lyhörda med barnens bästa i fokus. Hos oss är alla barn allas barn.

Varmt välkomna till oss i Mitt i City – med barnen i centrum.

Mitt i Citys förskolor finns på

• Regeringsgatan 70 (Förskolan Sture)
  • Brunnsgatan 22 (Förskolan Klara)
  • Tulegatan 3 ( Förskolan Tule),
  • Döbelnsgatan 38 (Förskolan Svea)
  • Vegagatan 12 (Förskolan Vega)
  • Vegagatan 4 (Förskolan Vidar)

Är du vårdnadshavare och vill välja förskola för ditt barn? Välkommen att besöka förskolan Tule! Kontakta förskolan för att anmäla ditt intresse.

Måndag 4 februari klockan 9.00-10.00
Måndag 4 mars klockan 9.00-10.00