Barn som sitter med ett papper och klosar i olika färger och former

Förskolan Tempeltrappan, Tempeltrappan 1

Tempeltrappan 1

Förskolan Tempeltrappan ligger i Birkastan. I närheten finns parker, grönområden och stadens kommunikationer. Förskolan har ljusa lokaler som väl möter moderna pedagogiska idéer och spännande möten mellan barn, material och pedagoger.

Norrmalm

Uppgift saknas

Förskolan är en lärorik plats där barnen ges många möjligheter till socialt samspel och kreativt skapande i olika former. Vi uppmanar barnen att vara nyfikna och våga utforska världen runt omkring sig.

Tryggheten för barnen ska byggas upp som helhet runt förskolans miljö, verksamhet, kamrater och pedagoger. Vi arbetar åldersindelat för att på bästa sätt kunna möta barnens behov. Under dagen fördelar vi oss ofta i mindre grupper för att fördjupa relationer, lek och andra utforskande aktiviteter. Vi arbetar utforskande i projekt där vi utgår från barnens intressen, kunskaper och erfarenheter.

Vår pedagogiska verksamhet bygger på den pedagogiska miljön, aktiva pedagoger, barnens lärande och vårdnadshavarnas inflytande. För att synliggöra barnens lärande arbetar vi med pedagogisk dokumentation, som ska finnas synligt i veckobrev och på avdelningarna.

Tempeltrappans förskola har fina ljusa lokaler som väl möter moderna pedagogiska idéer. Lokalerna rymmer både små och stora mötesplatser där barnen lär tillsammans. En matsal, ett torg och ett utetorg är förskolans stora gemensamma mötesplatser. På torget möter barnen en torgetpedagog som utmanar i spännande möten med olika sorters naturvetenskapligt material.

Maten och måltiderna på förskolan ska lägga grunden till goda matvanor och är en del i arbetet för en jämlik hälsa och en hållbar utveckling. Karlbergs förskolor har ett kock-team på Tempeltrappan som tillagar maten.

Vårt mål är att minst 50 procent av det vi beställer ska vara ekologiska livsmedel. Vi tänker också mycket på att handla närproducerade livsmedel utifrån säsong. Vi har vegetarisk kost en till två gånger i veckan och arbetar för att minska matsvinnet.

Tempeltrappan är en av Karlbergs förskolors sex förskolor. Tillsammans har vi gemensamma mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgarantier.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet som arbetar utforskande tillsammans med barnen och inspirerat av Reggio Emilias sätt att se på barn och lärande. Vi ser barnen som kompetenta nyfikna och kreativa. Förskolan ska vara en lärorik plats där barnen ska ges många möjligheter till olika möten, lek, kreativt skapande, upptäckter och utmaningar. Detta ska stimulera dem till lärande och ge möjligheter till inflytande och ansvar.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation för att fånga barnens lärprocesser. Vi anser att den pedagogiska dokumentationen består av tre viktiga delar: Observation, dokumentation och reflektion. Barnen bjuds också in till att delta i olika former av reflektion.

Vi ser därför samverkan med vårdnadshavare som en viktig del av förskolans arbete och arbetar kontinuerligt med att skapa dialog genom olika samverkansformer. Varje vårdnadshavare får också regelbundet skriftlig information om vad som händer på förskolan. Den dagliga kontakten är viktig och i samband med hämtning och lämning ges möjlighet att prata med oss pedagoger.

Varmt välkomna till oss på Karlbergs förskolor!

Karlbergs förskolor finns på:

• Karlbergsvägen 83 (Sagolandet)
  • Tempeltrappan 1 (Tempeltrappan)
  • Birkagatan 22, (Gjutaren)
  • Västmannagatan 72 (Blåklinten)
  • Observatoriegatan 21 (Mejeriet)
  • Norrbackagatan 21 (Norrbacken)

Är du vårdnadshavare och vill välja förskola för ditt barn? Välkommen att besöka förskolan Tempeltrappan! Kontakta förskolan för att anmäla ditt intresse.

Måndag 30 september klockan 9.30-10.00
Måndag 28 oktober klockan 9.30-10.00