Tecknad bild

Förskolan Skogsstjärnan

Stjärnsundsgatan 12

Förskolan ingår i enheten Hagsätra förskolor. Vår vision är att genom musiken utveckla barnens språk och kommunikation. Vi försöker ta tillvara barnens egen kompetens och stötta där barnet befinner sig.

Enskede-Årsta-Vantör

Uppgift saknas

Vi vill att barnen skall se tillbaka på sin förskoletid med glädje. Vi arbetar mycket med språk, sång, musik, matematik, naturvetenskap, teknik och IKT på vår förskola, även utevistelse ser vi som ett viktigt inslag i vår verksamhet.

Förskolan Skogsstjärnan är vackert belägen vid skogsbryntet mellan Stuvsta och Ormkärr. Vi har närheten till skogen samtidigt som det också är gångavstånd till Hagsätras tunnelbanestation. Eftersom vi har skogen inpå knutarna är vi i skogen minst en gång i veckan. Våra avdelningar heter Grytet, Idet, Holken, Stacken och Lyan.

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning satsar på bra mat och goda måltidsvanor inom våra förskolor då vi vet att det främjar en hälsosam och positiv hälsoutveckling för barnen.

Vi är måna om att skapa en god dialog med dig som förälder. Vi arbetar modermålsbefrämjande och utgår ifrån Språkprogram för förskolorna i Enskede-Årsta-Vantör.

Vi har en finsktalande pedagog.