Förskolans byggnad och utegård.

Förskolan Skattkammaren

Stickelbärsvägen 3B

På Skattkammaren är varje dag ett äventyr! Vårt mål är att låsa upp just ditt barns fulla potential. I våra rymliga och öppna lokaler får era barn tillsammans med våra engagerade pedagoger utforska alla sina intressen, men även upptäcka nya sådana.

Östermalm

Uppgift saknas

Förskolan arbetar efter ledorden trygghet, glädje och utveckling och vårt mål är att detta ska genomsyra hela vår verksamhet från första mötet vid inskolningen till att barnen går vidare på nya äventyr i skolan. Vi vill att alla barn ska bära med sig just en liten bit av detta. Trygghet i sig själv, glädje att lära och viljan att utvecklas.

Vi arbetar utifrån en språkprofil där vi med barnens modersmål som grund försöker uppmärksamma och stödja varje barns personliga språkutveckling. Eftersom att förskolan har så många olika nationaliteter så arbetet vi utöver svenskan även mycket med engelska, och vi tror på att arbeta utifrån en interkulturell syn där alla barns kulturer synliggörs på en jämlik nivå. Här tror vi även på ett nära samarbete mellan oss, hemmet och er som vårdnadshavare, för att optimera varje barns möjlighet till en god utveckling.

Tre av fem dagar i veckan så har vi så kallade tvärgrupper där barnen utefter ålder och utvecklingsnivå är uppdelade och har olika aktiviteter, så som utflykter. Här ser vi att varje dag är som en skattjakt där skatten som finns att finna är ny kunskap och nya erfarenheter. För oss ligger utvecklingen i vår gemensamma resa och inte i målet, det är här vi lär oss och utvecklas tillsammans.

I våra tre avdelningar är barnen blandade i åldrar mellan 1–6 års ålder. Vi vill med denna blandning uppmuntra barnens gemensamma lärande, där de yngre lär sig av dom äldre och de äldre på ett naturligt sätt lär sig empati och hänsynstagande.

Våra lokaler ligger i en fristående byggnad. I rörelserummet har vi aktiviteter som exempelvis hinderbana, bollsporter och dans. Vi har även ett teaterrum med möjligheter till teater och olika uttrycksformer. De äldsta barnen kan få prova på att snickra och konstruera i vår snickarverkstad.

På vår gård kan barnen bygga och konstruera olika saker i sandlådan, cykla, spela fotboll eller liknande.

Vi går till en närliggande park som vi kallar ”Ekbacken” och varje vecka går vi till Liljansskogen.

Idag har förskolan samarbete med ett cateringföretag som levererar god mat till förskolan varje dag. Maten är ekologisk och närproducerad. Barnen tycker att maten är väldigt god. Vill ni läsa mer om vårt cateringföretag går det bra att göra det här: http://www.matproduktion.se/

I köket har vi ett köksbiträde som hjälper oss att lägga upp maten, diska samt ta fram frukt och mellanmål.

Vi på Skattkammaren arbetar med Systematiskt kvalitetsarbete, där vi planerar och utvärderar vår verksamhet utifrån läroplanens mål och uppmaningar. För att uppfylla alla mål från läroplanen har vi valt att arbeta efter bok tema. Bok temat och barnens intresse tar oss på en spännande resa genom läroplanens olika mål. För att vi på ett tydligt och systematiskt sätt ska visa våra föräldrar vad vi arbetar med har vi skaffat en app som heter TYRA appen. Där får föräldrarna tydlig dokumentation om vad vi arbetar med på avdelningen samt uppdateringar om sitt egna barn. Vi har även infört ett gosedjur som följer med olika barn hem över helgen för att barnen ska få visa vad han eller hon gör med sin familj. Detta gör vi för att få ett nära samarbete med hemmet.

Längst upp på Ruddammen är denna fantastiska förskola placerad med närhet till både staden och skogen, med Liljansskogen bara ett stenkast bort. Vi hoppas så klart att ni vill börja på vår förskola, ni får så gärna höra av er till oss eller komma förbi på ett besök.

Hoppas vi ses!