Förskolans byggnad och utegård.

Förskolan Skattkammaren

Stickelbärsvägen 3B

På Skattkammaren är varje dag ett äventyr! Vårt mål är att låsa upp just ditt barns fulla potential. I våra rymliga och öppna lokaler får era barn tillsammans med våra engagerade pedagoger utforska alla sina intressen, men även upptäcka nya sådana.

Östermalm

Uppgift saknas

På skattkammaren arbetar vi utifrån en naturvetenskaplig och teknisk inriktning, där finns viktiga byggstenar som förhållningssätt och språkbruk som på ett systematiskt sätt ger verktyg till barnen att förstå sin omvärld. Naturvetenskapliga aktiviteter kan lägga grunden för barns nyfikenhet, förmåga att söka svar på frågor och önskan att vilja veta mer och därmed lägga grunden för ett fortsatt lärande. Det ger också möjligheter för barnen att samarbeta, diskutera, reflektera, att det är okej att ha olika åsikter. Då vår förskola ligger nära Kungliga Tekniska Högskolan känns det än mer spännande att ha vår inriktning.

Vi har en genomtänkt innemiljö med ett rikt och varierat material som bjuder in till ett utforskande och lekfullt lärande. Miljön anpassas kontinuerligt utefter barnens intressen och behov. Vi har ett medvetet tänk då vi köper in material, det ska vara miljövänligt och giftfritt. I vårt närområde finns grönområden och Liljansskogen som vi ofta besöker.

Förskolan får mat från en catering som är en vällagad, varierad ekologisk och närproducerad mat vilket ger barnen en bra och energirik kost för hela dagen. Vill ni läsa mer om vår mat gå in på https://www.bam-bam.se/

På Skattkammaren får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Förskolan är ett vackert stenhus med stora ljusa rum.

Vi besöker ofta grönområdena runt förskolan och våra avdelningar har ett nära samarbete. Det skapar goda relationer mellan barn och pedagoger. För oss är barnens trygghet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samarbetar för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt. Vi lägger stor vikt vid att ha ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla vår kompetens och förskolans miljö.

Längst upp på Ruddammen ligger vår förskola placerad med närhet till både staden och skogen, med Liljansskogen bara ett stenkast bort. Vi hoppas ni vill börja på vår förskola, hör av er så bokar vi in ett besök.

Hoppas vi ses!