Låg förskola syns till vänster och i framkant syns förskolans gård.

Visningar: Med anledning av covid-19 har vi just nu inga visningar av förskolan.

Förskolan Sandfjärden

Sandfjärdsgatan 39

Välkommen till Sandfjärdens förskola! Förskolan Sandfjärden har två avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Förskolan ingår i enheten Förskolor Årsta 2. Övriga förskolor i enheten är Valla, Skogsbacken, Torget, Lilla Dalen och Mejeriet.

Enskede-Årsta-Vantör
5,2

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Inom enheten arbetar vi systematiskt för en likvärdig kvalitet på alla våra förskolor.

På våra förskolor ska barnen mötas med värme och glädje. Vi stödjer och uppmuntrar barnens förmåga till empati och samspel med sina kamrater och skapar en miljö som uppmuntrar till möten och utforskande. Vi vill att barnen ska utveckla sin självkänsla, uppleva att olikheter är bra och få förståelse för alla människors lika värde.

Vi möter varje barns nyfikenhet med intresse och engagemang och tillför nya frågeställningar som uppmuntrar dem till utvecklande resonemang.

Förskolan Sandfjärden ligger i en friliggande paviljong vid Valla Torg. Förskolan har en egen inhägnad gård och gränsar till en stor allmän park. Vi erbjuder ett varierat material som ger barnen tillfälle att använda alla sinnen och utrycka sig i bild och form, drama, musik, berättande, lek och rörelse. Innemiljön på våra förskolor är tillgängliga, tillåtande och tilltalande för barnen. Vi arbetar för att säkra förskolans material ur ett kemikaliesmart perspektiv.

Förskolan Sandfjärden får sin lunch från Årstaskolans kök. Frukost och mellanmål tillagas i förskolans egna lilla kök. Förskolan väljer ekologiskt och kravmärkt livsmedel, så långt det går.

Att barnen kan påverka sin vardag i förskolan och få en trygg undervisning är ett av förskolans allra viktigaste uppdrag och ingår i vår gemensamma barnsyn. Genom att arbeta på ett utforskande och projekterande sätt, upprätthåller vi ett respektfullt och genomtänkt förhållningssätt till barnen och medverkar till deras individuella utveckling.

Med utgångspunkt i att barn kan och vill lära, samt att barn inte är utan blir till i relation till miljö och material. En verksamhet som präglas av ett förhållningssätt där barns delaktighet och inflytande över sitt lärande och sin vardag är i centrum.

Särskilt stöd och behov

Särskilt stöd i utvecklingen för enskilt barn, ges alltid i nära samarbete med barnets vårdnadshavare

Förskolorna i Årsta 2 arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Vi dokumenterar, följer upp och analyserar framgångsfaktorer och utvecklingsområden för att utveckla förskolans pedagogiska verksamhet och innehåll. Vi arbetar aktivt med vår Plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Föräldrasamverkan genom daglig kontakt, utvecklingssamtal, föräldramöten, förskoleråd med mera.