Pipers gård

Förskolan Pipers

Pipersgatan 29

Välkommen till förskolan Pipers, belägen i ett flerfamiljshus på Pipersgatan 29. Förskolan består av två grupper. Lokalerna är stora och ljusa och fördelade på två plan med en lekvänlig innerstadsgård.

Kungsholmen
5,3

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På förskolan Pipers erbjuder vi en mångsidig utbildning där omsorg, lek och lärande bildar en helhet. Utbildningen sker i nära samarbete med vårdnadshavare och ger varje barn möjligheter till lärande och utveckling utifrån sina behov och förutsättningar.

Vi arbetar i större och mindre grupper kring olika projekt och aktiviteter där barnens matematiska, språkliga och sociala förmågor stärks och uppmuntras. Utforskande av vatten i olika former och naturvetenskap med experiment arbetas det mycket med i grupperna. Musik, rörelse och dans är stående inslag i verksamheten.

Båda grupperna besöker regelbundet biblioteket för att låna böcker till olika projekt och andra aktiviteter. De äldre barnen besöker varje vecka närliggande parker eller grönområden. De yngre barnen går på upptäcktsfärder i närområdet.

Vi lägger stor vikt vid vår pedagogiska miljö, såväl inomhus som utomhus, så att den lockar till lek och utforskande och där barnen får utlopp för sin kreativitet och fantasi. Utrymmen för bygg- och konstruktion samt ateljéer är exempel på stationer som används regelbundet. Skapande sker ofta med återvinningsmaterial. Gården är stor och lekvänlig med sandlåda, lekhus och olika sorters lekmaterial.

Vår mat består till stor del av ekologiska råvaror och vi serverar vegetarisk mat två gånger per vecka.

På Pipers, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, här får barnen ta del av en pedagogisk miljö både ute och inne. Vi är en liten och trygg förskola med två barngrupper. Här arbetar engagerade pedagoger nära barnen för att skapa trygghet och få dem att växa. Vi vill att barnen ska få utlopp för all sin kreativitet och fantasi. Gården är stor och lekvänlig och vi har nära till Rådhusparkens grönområden.

För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Om ni vill veta mer om vår verksamhet är ni välkomna på visning.

Under våren har vi visningar klockan 09.00–10.00:

• 25 januari
  • 22 februari
  • 22 mars
  • 23 april
  • 23 maj
  • 28 juni

Kontakta visningsansvariga Maha Alhashimi på telefonnummer 08-508 08 641.