Förskolan Olympen Älvsjögård

Älvsjö gårdsvägen 3-9

Olympens förskola är en trygg liten oas med egen barnvänlig gård insprängd intill Älvsjö station. Trots det mycket centrala läget är förskolan inrymd i lugna och ostörda omgivningar.

Hägersten-Älvsjö

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Olympens förskolor har ett tydligt fokus på hälsa, individuellt lärande och språk. Våra pedagoger arbetar kontinuerligt för att individuella kunskapsbehov ska få rum hos oss. Basämnen som engelska, svenska och matematik får stort utrymme i vår undervisning, ämnena har en utökad timplan i våra förskolor.

Bästa förutsättningarna för lärande

Med hjälp av vår pedagogiska profil Pedagogik i rörelse arbetar vi utifrån alla barn och elevers individuella kunskaps- och utvecklingsbehov. Vår profil är basen för ett varierat lärande, både med fysisk aktivitet och en pedagogik som kan anpassas utifrån barnens behov och förutsättningar.

Trygga och glada tillsammans

På Olympens förskolor är respekt för varandra och alla lärare ett centralt mål. Vi arbetar för att alla ska må bra, känna sig sedda och trygga. Tillsammans skapar dessa utgångspunkter glada barn med alla möjligheter till lärande, inspiration och trivsel.

Nyrenoverade lokaler med utrustning i nyskick

Älvsjö gård har också ett eget rörelserum inomhus. Alla interiörer i byggnaden är i nyskick, och möbler och utrustning är i nyskick och anpassade till vår verksamhetsprofil.

Sagolika utemiljöer med rum för äventyr Området kring Älvsjö gård erbjuder allt från lekplatser till skogsäventyr och stora böljande gräsmattor för lek och lär

Hälsosam mat med ekologiska inslag På Olympen serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse. På Älvsjö gård startar varje termin med en pedagogisk planering som utgår från mål, syfte och genomförande, och avslutas sedan med en grundlig utvärdering.

Bästa förutsättningarna för lärande

Trygga och glada tillsammans