Förskolan Oceanen

Pilotgatan 29

Vi finns centralt i Skarpnäck cirka fem minuters promenad från tunnelbanan. Det finns plats för 55 barn på de tre avdelningarna. Förskolan har en egen inhägnad gård med sandlåda och plats för fri utomhuslek.

Skarpnäck
4,9
Uppgift saknas

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolan har en hälsoprofil som yttrar sig i att vi är utomhus minst en gång om dagen. Utevistelsen sker växelvis i park och skog samt på den egna gården.

Vi har inplanerade rörelse aktiviteter utomhus som inomhus, vi går till gymnastiksal 2 gånger i veckan. Där ges barnen möjlighet att prova på olika redskap, bollsporter, dans och utmana sig fritt att röra sig i en stor lokal.

På förskolan arbetar vi enligt traditionell förskolepedagogik.

Vi följer läroplanen Lpfö 98/16 och vår egen verksamhetsplan samt likabehandlingsplan. Arbetet på förskolan omfattar projektarbeten och lärandeobjekt utifrån de prioriterade målen i läroplanen.

Vi har en egen gård som innefattar sandlåda, rushkana, samt en lekstuga i trä för möjlighet till olika rollekar. Barnen får även möjlighet att dansa och röra sig till musik.

Pedagogerna erbjuder barnen att prova på olika hinderbanor, samt balansträning i organiserade lektillfällen.

Matomsorg AB levererar den dagliga lunchen som använder sig utav en stor andel ekologiska och kravmärkta, samt MSC-märkta produkter.

Sallad tillreds av kokerskan hos Tornadoskolan AB. Frukten och grönsakerna som inhandlas är till stor del ekologiska. Det förekommer inga sötade krämer och soppor till mellanmål.

Vår vision är att trygga barn har bättre förutsättningar för inlärning, varje termin arbetar startar vi arbetet enligt Gunilla Guvås bok ’Från jag till vi’. Detta innebär i praktiken att vi arbetar med gruppstärkande aktiviteter och lekar både inne och utomhus för att uppnå en vi-känsla och sammanhållning i barngrupperna, i detta arbete är det också viktigt att arbeta på individ nivå med samtliga barn.

Vi grundlägger även vikten utav goda normer och värden enligt läroplanen och vår egen likabehandlingsplan. Detta värdegrundsarbete går som en röd tråd och tas vid av Tornadoskolan.

Särskilt stöd och behov

Vi möter varje barn individuellt och samverkar med föräldrar och berörda instanser då behov uppstår. Vi är belägna på gatuplan och lokalerna är lätt tillgängliga för samtliga barn.

Varje avdelning har varsin iPad och laptop som är ett verktyg i den dagliga verksamheten där vi söker information tillsammans med barnen för våra projektarbeten och barnen får utforska olika pedagogiska appar.