Barn som sitter i en sandlåda med en leksaks lastbil

Förskolan Norrbacken

Norrbackagatan 21

Förskolan Norrbacken ligger i stadsmiljö som är väl lämpad för varierande utflykter i både stads- och naturmiljö. Sommaren 2022 byter förskolan lokaler och slås ihop med Förskolan Nova som ligger ett par kvarter bort på Hagaesplanaden.

Norrmalm
4,5
Andel legitimerade förskollärare

• Ledarhund och assistanshund välkommen

Förskolan är en lärorik plats där barnen ges många möjligheter till socialt samspel och kreativt skapande i olika former. Vi uppmanar barnen att vara nyfikna och våga utforska världen runt omkring sig. Tryggheten för barnen ska byggas upp som helhet runt förskolans miljö, utbildning, kamrater och pedagoger.

Vi arbetar åldersindelat för att på bästa sätt kunna möta barnens behov. Under dagen delar vi oss ofta i mindre grupper för att fördjupa relationer, lek och andra utforskande aktiviteter. Vi arbetar utforskande i projekt där vi utgår från barnens intressen, kunskaper och erfarenheter.

Vår pedagogiska utbildning bygger på den pedagogiska miljön, aktiva pedagoger, barnens lärande och vårdnadshavarnas inflytande. För att synliggöra barnens lärande arbetar vi med pedagogisk dokumentation. Vårdnadshavare kan ta del av den pedagogiska dokumentationen i Skolplattformen (Planering och bedömning), samt på avdelningarna.

Här hittar du Karlbergs förskolors Youtube-kanal

Karlbergs förskolor har fina ljusa lokaler som väl möter moderna pedagogiska idéer. Lokalerna rymmer både små och stora mötesplatser där barnen lär tillsammans.

Maten och måltiderna på förskolan ska lägga grunden till goda matvanor och är en del i arbetet för en jämlik hälsa och en hållbar utveckling.

Vårt mål är att minst 50 procent av det vi beställer ska vara ekologiska livsmedel. Vi tänker också mycket på att handla närproducerade livsmedel utifrån säsong. Vi har vegetarisk kost en till två gånger i veckan och arbetar för att minska matsvinnet.

Norrbacken är en av Karlbergs förskolors sju förskolor. Vi har gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet som arbetar utforskande tillsammans med barnen och inspirerat av Reggio Emilias sätt att se på barn och lärande. Vi ser barnen som kompetenta nyfikna och kreativa. Förskolan ska vara en lärorik plats där barnen ska ges många möjligheter till olika möten, lek, kreativt skapande, upptäckter och utmaningar. Detta ska stimulera dem till lärande och ge möjligheter till inflytande och ansvar.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation för att fånga barnens lärprocesser. Vi anser att den pedagogiska dokumentationen består av tre viktiga delar: Observation, dokumentation och reflektion. Barnen bjuds också in till att delta i olika former av reflektion.

Vi ser därför samverkan med vårdnadshavare som en viktig del av förskolans arbete och arbetar kontinuerligt med att skapa dialog genom olika samverkansformer. Varje vårdnadshavare får också regelbundet skriftlig information om vad som händer på förskolan. Den dagliga kontakten är viktig och i samband med hämtning och lämning ges möjlighet att prata med oss pedagoger.

Varmt välkomna till oss på Karlbergs förskolor!

Karlbergs förskolor finns på:

Sommaren 2022 byter Förskolan Norrbacken lokaler och slås ihop med Förskolan Nova som ligger på Hagaesplanaden 54.

Förskolan Nova på Hagaesplanaden 54

Förskolan Nova på Instagram

Är det dags att välja förskola för ditt barn? Välkommen att besöka Förskolan Nova eller en annan av Karlbergs förskolor på en visning! Kontakta den förskola som du är intresserad av att besöka så bestämmer vi en tid för visning. Vi tar endast emot bokade visningar.

Sök plats på förskolan

Kontakta oss gärna via mejl om du om du vill veta mer eller har någon fråga.