Barn på utflykt

Förskolan Mullbäret

Garvargatan 21

Förskolan Mullbäret ligger mitt på Kungsholmen med närhet till många parker och Stockholms kulturutbud. På Mullbäret satsar vi på att ge våra barn en trygg förskoletid med närvarande pedagoger som ser alla barn.

Kungsholmen
Andel legitimerade förskollärare

• Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Entré och entréhall för rullstolsburen

Förskolan arbetar efter Läroplanen, Förskolebrevet samt Liten och trygg.

Förskolan har en välutbildad och stabil pedagoggrupp som arbetar mot lärande ur ett förskolepedagogiskt perspektiv.

Vi vill skapa förutsättningar för att bedriva och stimulera barns utveckling i linje med förskolans mål.

Förskolan bedriver systematiskt kvalitets och utvecklings arbete för framtidens förskola/skola.

Förskolan vill stärka det pedagogiska uppdraget mot läroplanen och använda den som en metod mot barns lärande, utbildning och förankra det i det praktiska arbetet.

Vi vill systematiskt synliggöra detta med dokumentation, analys och en omsorgsfull och lekfull undervisning.

Vi vill levandegöra uppdraget med fokus på undervisning i förskolan.

Lämning och hämtning sker på förskolans gård utom de perioder då vädret inte tillåter.

All vår pedagogiska verksamhet pågår under hela dagen men huvudsakligen 09.00-15.00, vi följer stadens regler för öppethållande.

Vår mat kommer ifrån Sandborgens catering och är en varierad kost med en vegetarisk dag per vecka.

Mellanmål serveras klockan 09.30.

Lunch klockan 13.00.

Mellanmål klockan 15.30.

På Mullbäret finns 3 avdelningar: Ekorren, Tigern och Björnen.

Vi strävar efter att ha en levande och föränderlig miljö som utgår från barnens intressen och som utmanar dem i deras lek och lärande. Avdelningarna är anpassade efter barngruppen och erbjuder utmanande aktiviteter utifrån läroplanen. Våra lokaler är stora med många olika rum som erbjuder olika upplevelser.

Vi startar dagarna på innergården och därifrån beger vi oss ofta vidare ut på äventyr i närområdets parker eller grönområden.

Förskolan har ett samarbete med cateringföretaget Bambam som levererar god mat till förskolan. Varje dag serveras flera olika grönsaker och varje vecka erbjuds barnen vegetariskt, fisk, fågel samt nötkött. Barnen görs delaktiga genom att de får önska maträtter till kommande veckor.

På avdelningarna äter vi pedagogisk måltid vilket innebär att barnen och pedagogerna äter tillsammans. Måltiden är en värdefull stund där vi sitter och får en lugn stund tillsammans.

Vi vill att våra barn och vårdnadshavare ska vara trygga och känna glädje över att vara en del av vår förskola!

För att uppnå detta lägger vi stor vikt vid att bygga relationer med varje familj utifrån den dagliga kontakten samt lägger vikt vid inskolningen. Vi använder vi oss även av förskoleappen TYRA. Där får alla vårdnadshavare tydlig dokumentation om vad vi arbetar med på avdelningen samt uppdateringar om sitt egna barn i en portfolio. Detta är en del av vårt trygghetsarbete, att skapa delaktighet genom insyn. Vi arbetar även med systematiska kvalitetsarbete, där vi planerar och utvärderar vår verksamhet utifrån läroplanens mål samt våra egna prioriterade läsårsmål.

Särskilt stöd och behov

Vi anpassar vår verksamhet efter barnens behov. Vi har till exempel pedagoger som kan kommunicera med tecken som stöd. Vi erbjuder särskilt stöd till de barn som vi, i konsultation med andra professioner, anser att barnet behöver.

Vi har visning av förskolan klockan 09:15 den sista tisdagen varje månad. Du som är intresserad av att ställa ditt barn i kö hos oss är välkommen hit. Vi berättar om vår verksamhet och vad det innebär att ha sitt barn på vår förskola.

Har du inte möjlighet att besöka oss då är du välkommen att kontakta rektor för en privat visning. Mejla till rektor@mullbaret.se