Barn på utflykt

Förskolan Mullbäret

Garvargatan 21

Mullbäret är en privat förskola med anor sedan 1982. Vi ligger vid Kungsholmstorg nära Norrmälarstrand, stadens alla parker och kulturutbud. Vi arbetar efter traditionell pedagogik.

Kungsholmen

Förskolan arbetar efter Läroplanen, Förskole brevet samt Liten och trygg.

Förskolan har en välutbildad och stabil pedagoggrupp som arbetar mot lärande ur ett förskolepedagogiskt perspektiv.

Vi vill skapa förutsättningar för att bedriva och stimulera barns utveckling i linje med förskolans mål.

Förskolan bedriver systematiskt kvalitets och utvecklings arbete för framtidens förskola/skola.

Förskolan vill stärka det pedagogiska uppdraget mot läroplanen och använda den som en metod mot barns lärande, utbildning och förankra det i det praktiska arbetet.

Vi vill systematiskt synliggöra detta med dokumentation, analys och en omsorgsfull och lekfull undervisning.

Vi vill levandegöra uppdraget med fokus på undervisning i förskolan.

Lämning och hämtning sker på förskolans gård utom de perioder då vädret inte tillåter.

All vår pedagogiska verksamhet pågår under hela dagen men huvudsakligen 09.00-15.00, vi följer stadens regler för öppethållande.

Vår mat kommer ifrån Sandborgens catering och är en varierad kost med en vegetarisk dag per vecka.

Mellanmål serveras kl. 09.30.

Lunch kl. 13.00.

Mellanmål kl. 15.30.

Förskolan har en egen inhägnad gård med fasta redskap samt förråd med lekmaterial som tas fram, så som cyklar m.m.

Närhet till stora gröna områden samt ett flertal parker.

Vår mat är catering från Sandborgen, som endast använder riktiga köttprodukter, närodlat och årstidsbaserat samt specialkost till de barn som behöver.

Vi använder oss av vissa Eko produkter så som mjölk m.m.

Förskolan vill att alla måltider skall upplevas som lugna och trevliga samt ge tid för samtal.

Vi använder förskolans läroplan som ett sätt att bedriva undervisning som stimulerar och leder till barns utveckling i linje med förskolans mål.

Förskolan förstärker processer som levandegör uppdraget med fokus på undervisning i förskolan, vi försöker förankra det med praktiskt arbetet i samband med våra pedagogiska utflyktsdagar. Förskolan balanserar detta så att det inte skolifieras, med bland annat analys, reflektion, dokumentation och en bedömning av att synliggöra barns utveckling.

Allt under en omsorgsfull och lekfull förskola.

Under vår och höst går våra äldsta barn på en frivillig simskola.

Vi använder oss av iPads i forskningssyfte samt besöker bibliotek för att undersöka och ta reda på information.