Utomhusbild som visar Lindhagens gård och lekplats.

Förskolan Lindhagen

Mariebergsgatan 3

Välkommen till förskolan Lindhagen där glädje, trygghet och ett lustfyllt lärande genomsyrar vår verksamhet. Vår kock lagar ekologisk mat på plats, för att ditt barn ska få bra energi för hela dagen.

Kungsholmen
6,3

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vår förskola har en värdegrund som bygger på ett demokratisk förhållnings- och arbetssätt där empati, glädje, nyfikenhet, hänsyn och respekt utgör hörnstenarna. Utforskande förhållningssätt, nyfikenhet och lust att lära grunden i den pedagogiska verksamheten. Vår verksamhet grundar sig på läroplanen för förskolan, Kungsholmens pedagogiska ställningstaganden (gällande människosyn, kunskapssyn, pedagogisk dokumentation, pedagogiska miljöer och utforskande förhållningssätt), vår verksamhetsplan, likabehandlingsplan och Förenta Nationernas barnkonvention.

Vi hämtar även mycket inspiration från Reggio Emilia-filosofin, främst gällande barnsyn och tankar om barns kompetens och det projektinriktade arbetssättet. Omvärldsbevakning är ett naturligt inslag i vår verksamhet.

I våra förskolors lärandemiljöer, med plats för lek, socialt samspel, utforskande och skapande och där även digitala verktyg och medier är viktiga inslag, blir barnens lärande mångsidigt och sammanhängande. Vi vill tillsammans med barnen erövra alla de möjligheter de digitala verktygen erbjuder och vi använder oss av datorer, läsplattor och projektorer både i den dagliga verksamheten och i projektarbeten.

Vi har en mindre gård, där vi erbjuder material som skall locka och vara inbjudande för barnen i alla åldrar. Då gården är mindre så planerar vi in utflykter för alla grupper, så att alla barnen får tillfälle att ha en pedagogisk verksamhet utanför gården både till olika parker men även skogar och naturreservat. Alla barn får möjlighet att vara kvar på gården i mindre grupper. Inomhus är förskolan indelad i tre grupper utifrån ålder: yngre, mellan och äldre.

På Lindhagen, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Hos oss kan ditt barn vara nära sin kända miljö och sitt närområde. Vi har nya, ljusa lokaler och en genomtänkt inomhusmiljö med mycket material för utforskande, som väcker barnens nyfikenhet.

Vår pedagogik och våra värderingar genomsyrar allt vi gör och pedagogerna ser mångkulturalitet som en styrka. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Om ni är nyfikna och vill veta mer om vår verksamhet är ni välkomna till vår föräldravisning. Se Facebook för aktuell information om tid och dag för nästa visning.