Kastanjegårdens gård med ett blommande träd i förgrunden.

Förskolan Kastanjegården

Grusåsgränd 9-13

Förskola Kastanjegården ingår i enheten Dalens förskolor. Förskolan ska ge varje barn möjlighet till en forskande och lärande miljö där varje barn efter sina behov och lärande får utvecklas till en självständig, kreativ, ansvarstagande individ.

Enskede-Årsta-Vantör
5,2

Uppgift saknas

Förskoleverksamheten i Dalen skall präglas av glädje, meningsfullhet och en helhetssyn där alla möts med respekt. Ett förhållningssätt ska råda där tilltro och tillit till barns nyfikenhet, forskande och lärande står i centrum.

Förskolan ligger i Dalen, som är ett modernt bostadsområde med flerfamiljshus byggda i gårdsformationer. Gårdarna har namn efter olika trädsorter. Förskolan ligger i bottenplanet.

Text som beskriver kost och måltider vid förskolan kommer inom kort.

Vi bedriver ett pedagogiskt arbete utifrån de styrdokument som finns för förskolan. Läroplanen för förskolan 98 (LPFÖ 98) och stadsdelens verksamhetsplan samt enhetens eget utformade måldokument.

Barn, pedagog och föräldrar skall ges möjlighet till samverkan, delaktighet och inflytande.

Förskolan skall ständigt utvecklas, utvärderas och kvalitetssäkras.

Hos oss arbetar två finsktalande pedagoger.

Studiedagar 2018: Fredag 7 september och fredag 23 november. Då är förskolan stängd.