Förskolans gård

Förskolan Käpphästen

Lyckselevägen 31

Käpphästen är en föräldrakooperativ förskola. Vi har en egen gård och nära till parker, skogen och kommunikationer. Vi satsar på personaltäthet och arbete i små grupper. Barnen ska bli sedda, känna sig trygga och kunna påverka sin dag på förskolan.

Hässelby-Vällingby

Uppgift saknas

Förskolan Käpphästen är ett föräldrakooperativ, vilket innebär att förskolan ägs och drivs av föräldrarna till barnen som går på förskolan.

Den pedagogiska verksamheten utgår från läroplanen för förskolan och bedrivs av utbildade och engagerade pedagoger. Vi arbetar med olika temaveckor och projekt under läsårets gång, både teman som vi pedagoger erbjuder samt projekt som växer fram ur barnens intressen.

Trygghet är en grundsten i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska utvecklas till självständiga individer och att de ska utveckla tillit till sin egen förmåga. Leken är även något vi värdesätter högt, barnen lär sig ny kunskap genom leken och den bidrar till att utveckla barns sociala samspel samt andra grundläggande egenskaper.

Verksamheten, med de olika temaprojekten, bedrivs både utomhus på gården och i inomhusmiljö. Utomhusvistelse är viktigt för oss och utgör en naturlig del i den dagliga verksamheten. Vi gör regelbundet utflykter till olika parker, till skogen samt till biblioteket och varje termin gör vi även museum- och teaterbesök.

Innemiljön är uppdelad i olika temarum som är i ständig förändring, detta för att väcka intresse för det befintliga materialet samt för att väcka barnens kreativitet och nyfikenhet.

Förskolan har även en egen funktionell gård där barnen kan cykla, spela bandy, skapa i sandlådan, klättra och åka rutschkana. Vårt förråd står alltid öppet så att barnen kan hämta material och leksaker de vill använda och leka med.

Med en utbildad kock blir vi bortskämda med mat tillagad till största del från grunden. Vi strävar efter en hälsosam och näringsrik kosthållning och erbjuder ekologiskt i mån av möjlighet. Målet är att servera en varierad kost och att varje vecka erbjuda både kött, kyckling, fisk, vegetariskt samt soppa med hembakat bröd. Till lunchen serveras även ett varierat grönsaksutbud. Även mellanmålen är varierande med exempelvis smörgås, yoghurt med müsli, frukt och smoothie.

Vi strävar efter att verksamheten på förskolan Käpphästen ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Miljön på förskolan ska vara ”levande” och föränderlig och på så sätt inspirera och locka barnen till lek och utforskande. Vi utgår från och spinner vidare på barnens intressen samt erbjuder olika aktiviteter för att utmana barnen och skapa upptäckarglädje. Vi eftersträvar att verksamheten ska leda till att barnen får sina olika behov tillgodosedda, att de känner tillit till sin egen förmåga, är aktivt problemlösande, ansvarstagande och väl förberedda för förskoleklassen.

Käpphästen är en föräldrakooperativ förskola i Vällingby som drivs av engagerade föräldrar och kunniga pedagoger.

Förskolan har en egen gård och ligger nära olika parker, skogen och olika kommunikationer. Totalt går det 21 stycken barn på förskolan, uppdelade på två avdelningar.