Tecknad bild

Humlan Hummelvägen 10

Hummelvägen 10

Vi lägger fokus på barnens trygghet, som vi anser är grunden för utveckling och lärande. Genom en stimulerande miljö och engagerade pedagoger ska barnen inspireras att upptäcka, utforska och erövra nya kunskaper och erfarenheter.

Enskede-Årsta-Vantör
4,8

Uppgift saknas

Det vi på förskolan särskilt strävar efter att uppnå är:

• Att genom ett medvetet förhållningssätt mot barnen skapa goda relationer både mellan barnen och mellan barn och vuxna. Vi lägger fokus på barnens trygghet, som vi anser är grunden för utveckling och lärande. Vi arbetar även för att skapa ett öppet och demokratiskt klimat.
  • Att genom lek och skapande ge barnen tillfälle att utveckla kreativitet, förmåga till socialt samspel och kommunikation och att genom en stimulerande miljö och engagerade pedagoger inspirera barnen att upptäcka, utforska och erövra nya kunskaper och erfarenheter.
  • Att ge flickor och pojkar samma möjligheter att pröva och utveckla olika förmågor och intressen, att ha lika stort inflytande och utrymme i verksamheten.

Förskolan ligger i ett lummigt område i närheten av både Årstaskogen och Årstaviken.

Förskolan har sex avdelningar: Fjället, Jorden, Stenen, Skogen, Berget och Ängen.

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning satsar på bra mat och goda måltidsvanor inom våra förskolor då vi vet att det främjar en hälsosam och positiv hälsoutveckling för barnen

Förskolans matsedel

Våra förskolor är Gläntan, Treklövern och Ädelstenen i Östberga samt Humlan i Årsta.

Våra förskolor ingår i en kommunal förskoleenhet. Enheten består av 4 förskolor med tillsammans 17 avdelningar.

Vårt uppdrag är att i samarbete med föräldrarna verka för att varje barn ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Vi arbetar i hög grad med barnens språkutveckling i samspel med matematik. Varje barns utveckling och lärande dokumenteras i barnets egen portfolio.

Barns och föräldrars inflytande prioriteras också i vår verksamhet.

Du är välkommen att besöka oss och få närmare information om vårt arbetssätt och se dig om i våra lokaler. Ring och boka tid för ett besök på telefon 08-508 145 28.