Barn sittandes i pedagogs knä med en bok uppslagen

Förskolan Grönkullen, Norrtullsgatan 12 J

Norrtullsgatan 12 J och Surbrunnsgatan 62–64

Norrmalm

Förskolan Grönkullen innergård är omgiven av växtlighet. På stadspromenader låter vi barnen uppleva såväl både park och natur som stadens arkitektur och kulturliv. En av grupperna, Utegruppen, har uteverksamhet vid Stora Skuggans naturområde.

4,9

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Vår förskola ligger på två adresser. De yngre barnen har lokaler på Norrtullsgatan 12 J medan de äldre barnen har lokaler på Surbrunnsgatan 62-64.

Vi ser att barn är kompetenta, nyfikna och kreativa och med en medfödd lust och drivkraft att lära sig och utvecklas. Lärandet i grupp har en viktig betydelse för barnets individuella lärande och utveckling. Kunskap skapas i mötet mellan människor i kreativa miljöer.

På Grönkullen har vi förmånen att ha konsthallar och museer inom nära räckhåll i Vasastan. Denna förmån tar vi ofta tillvara på.

Hos oss ansvar förskolan och föräldrar tillsammans för att både ge och ta till sig av information som är av vikt för barnets vistelse på förskolan, så att delaktighet inflytande och utvärdering av verksamheten kommer till stånd.

Föräldramöten, utvecklingssamtal, enkäter och föräldrainformation är exempel på former för föräldrainflytande som vi på Grönkullen tycker om och gärna ser att föräldrar samarbetar med oss kring.

Det dagliga mötet med föräldrarna är också en viktig grund för en god relation med familjen.

Alla våra barnavdelningar har en egen ateljé. Utbudet av lekmaterial variera på de olika avdelningarna utifrån åldersgrupp och pågående projekt.

Förskolans gård ligger mellan Bostadshusen och är omgiven av växtlighet. På gården finns ett rikt utbud av uteleksaker för barnen att välja på. För att ge barnen fler utomhusupplevelser så går vi ofta iväg till närliggande parker och lekplatser. Genom stadspromenader låter vi barnen uppleva stadens arkitektur och kulturliv.

De lite yngre barnen som håller till på Norrtullsgatan 12 J får sin mat tillagad av vår egna förskolekock.

Vi använder oss i hög utsträckning av ekologiska livsmedel. Till de lite äldre barnen på Surbrunnsgatan levereras mat från en närliggande cateringfirma.

All mat vi serverar är anpassad, varierad, näringsrik och god.

Förskolan Grönkullen är en av Odenplan förskolors fem förskolor. Tillsammans har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet med ett utforskande arbetssätt inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Den pedagogiska Reggio Emilia filosofin är förankrad i en djupt humanistisk livshållning som bygger på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds intelligenta, med en stark inneboende drivkraft att utforska världen.

Barnens intressen, kunskaper och erfarenheter står i fokus när våra pedagoger planerar våra förskoleverksamheter. Vi tar barns frågor på allvar, lyssnar på deras berättelser, hypoteser och teorier kring små och stora frågor.

Vi tänker att fantasi och lek är en kreativ kraft som vi vill ge utrymme för.

Varmt välkomna till oss på Odenplans förskolor!

Odenplans förskolor finns på

• Eastmansvägen 28 (Förskolan Kastanjebacken)
  • Västmannagatan 44-46 (Förskolan Sirius),
  • Hagagatan 15D (Förskolan Riddarsporren),