Tecknad bild

Förskolan Gläntan Östbergabackarna 50

Östbergabackarna 50

Vår moderna förskola hittar du på adressen Östbergabackarna 50 i Östberga. Vi har en gemensam matsal och en stor öppen piazza, där det finns en scen,plats för sång, musik och drama. Vidare finns där teknik och forskarhörna och skaparhörna.

Enskede-Årsta-Vantör

Uppgift saknas

Förskolan lägger stor vikt vid barns språkutveckling, där vi arbetar enligt ett fastställt program med språkpedagog i svenska språket.

Med läroplanen som grund arbetar vi också med natur/miljö, sång/rytmik, rim/ramsor och färg/form, där vi arbetar med de matematiska begreppen. Alstren presenteras sedan vid en vernissage för föräldrar och andra intresserade. Vi går också på teater och gör utflykter i anknytning till olika teman.

Förskolan har en stabil personalgrupp som arbetat många år tillsammans. Vår atmosfär är varm, öppen, positiv och glad. Här finns även en fantastisk gård med många möjligheter.

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning satsar på bra mat och goda måltidsvanor inom våra förskolor då vi vet att det främjar en hälsosam och positiv hälsoutveckling för barnen

Föräldrasamarbete sker genom drop-in, föräldramöte, individuella samtal och olika gemensamma fester. Föräldrar är alltid välkomna med frågor, funderingar och synpunkter. För att öka samverkan mellan förskola och föräldrar har vi ett förskoleråd.

Du är välkommen att besöka oss och få närmare information om vårt arbetssätt och se dig om i våra lokaler. Ring och boka tid för ett besök på telefon 08-508 143 40.