Förskolan, barn klättrar i träd

Förskolan Guldklimpar - Äppelbo

Runda vägen 50

Förskolan Guldklimpar – Äppelbo ligger i natursköna Äppelviken. Förskolan har en härlig naturgård och en trevlig innemiljö i en tvåvåningsvilla med eget kök där kocken lagar all mat från grunden. Förskolan har två åldersblandade barngrupper.

Bromma

Uppgift saknas

Om Guldklimpar

Huvudmannen har drivit ett specialpedagogiskt utbildningsföretag och handlett/konsulterat/utbildat pedagoger, lärare, förskolechefer, rektorer och skolledare både i Sverige och Finland sedan 2008. I januari 2018 startade hon förskolan Guldklimpar på Kungsholmen. Den 31 januari 2020 tog hon över Förskolan Äppelbo som tidigare drevs som ett föräldrakooperativ.

Huvudmannen drivs av att skapa en verksamhet som utgår ifrån och möter varje enskilt barns behov.

Huvudmannen driver Förskolan Guldklimpar - Äppelbo genom både vetenskap och praktiska erfarenheter. Huvudmannens mål är att skapa Sveriges bästa förskolor där alla barn blir sedda och lyssnade till.

Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår alla barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.

Förskolan ligger i en ljus fristående villa med en stor härlig grön gård som uppmuntrar till kreativ lek och rörelse. Gården är en naturgård med både plana ytor och bergsknallar att klättra på. Vi har nära till skogen dit vi ofta går. Våra pedagoger är utbildade av Friluftsfrämjandet för att driva Skogsmulle- och Knytteverksamhet.

Villan består av två våningar med en avdelning på varje våning. Avdelningarna är ljusa och fina och materialet är anpassat utifrån barnens behov av lek och stimulans.

Förskolan har eget kök och en egen kock som lagar all mat till våra barn. Vi satsar på ekologiska råvaror och lagar det mesta från grunden.

För oss är det viktigt att alla barn får en positiv upplevelse kring maten och att de får möjlighet att prova på många olika maträtter. Hälsosam mat är nyckeln till ett hälsosamt liv.

Alla barn ska få sina behov tillgodosedda och utvecklas i sin fulla potential.

Guldklimpars värdegrund

Barns behov - i centrum. Vi observerar alla barn och utgår från deras utvecklingsnivåer när vi skapar vår verksamhet. För att alla barns ska kunna utvecklas i sin fulla potential.

Olikheter – berikar. Genom att ha olikheter i vår organisation får vi tillgång till många olika sätt att se på världen och lär av varandra.

Nyfikenhet – nyfikna barn lär. Vi stimulerar barns nyfikenhet genom lek och upplevelser.

Positivitet – när vi ger barnen positiv förstärkning och uppmuntrar deras positiva beteende får vi mer av det.

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans! Förskolan Guldklimpar utgår helt och hållet från barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har. Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver.