Barnhänder som leker med löv på ljusbord

Eken Älvsjö

Sulvägen 52 A

Välkommen till förskolan Eken. Vi erbjuder varje barn en tid full av glädje, vänskap, lärande och med många utmaningar i lekfullt utforskande sammanhang. Eken är en av Solbergaskogens förskolor.

Älvsjö
5,9

Uppgift saknas

Förskolan Eken ligger i hjärtat av Solberga med närhet till både skog och parker. Solbergaskogen och parkleken Kristallen är nära grannar. Utifrån barnens intresse utforskar vi vår närmiljö och natur.

Våra lokaler ger rika möjligheter till skapande, lek samt rörelse och musik som uttrycksformer. Vi strävar efter att erbjuda en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande såväl inne som ute.

Förskolan har en inbjudande naturtomt med gott om utrymme för rörelse och fantasifull lek.

Vi har ett nybyggt toppmodernt kök där vi lagar maten från grunden. Vår kock använder svenska råvaror och stor del ekologiskt produkter samt minimera intaget av socker. Vårt mål är att skapa en bra mat tradition hos era barn.

En viktig del i vårt uppdrag är att ge varje barn möjlighet till inflytande och delaktighet. Genom att få möjlighet att uttrycka sina åsikter och tankar och vara delaktig i utformningen av förskolans miljö och verksamhet utvecklar våra barn sin demokratiska kompetens.

På Eken arbetar vi i projekt som genomsyrar hela verksamheten och barnen erbjuds möjligheten att arbeta i smågrupper utifrån sina intressen. Vi synliggöra barnens lek och lärande genom observationer och dokumentationer.