En del av förskolan utomhus. Två parkbänkar står mot väggen.

Bullerbyn Mariehamnsgatan 7

Mariehamnsgatan 7

Förskolan Bullerbyn ingår som en av fem förskolor i Akalla förskolor. Den ligger nära Järvafältets friluftsområde och 4H-gården Akalla by med gångavstånd till centrum och tunnelbana.

Rinkeby-Kista
4,6

Uppgift saknas

Varje barn har erfarenheter, kompetenser, personlighet och intressen. I våra förskolor samarbetar vi med våra föräldrar/vårdnadshavare för att ta tillvara varje barns förmåga och skapa de bästa förutsättningar för utveckling och lärande. Alla ska känna sig välkomna och delaktiga i verksamheten så att vi trivs, utvecklas och har roligt tillsammans!

Förskolan har en stor kuperad gård (med kullar och höjder), med många möjligheter till lek och rörelse. Alla våra fem förskolor finns i närheten till Järvafältet där natur och djur finns som en viktig tillgång. Närheten till tunnelbana och buss ger även möjligheter till upplevelser i andra delar av vår stad.

Barnen serveras vällagad och hälsosam mat. Varje förskola har en egen kock som i ofta lagar mat från råvaror som minst är ekologiska till 30 procent. Kockarna samarbetar när vi utvecklar och förbättrar maten. Måltiderna är lugna, ger gemenskap och är ett tillfälle till dialog och lärande.

I Akalla förskolor erbjuder vi en inspirerande pedagogisk verksamhet där barnen utforskar sin omgivning i respektfulla möten med andra barn och pedagogerna, genom stimulerande och utmanande upplevelser. På så sätt skapar vi ett meningsfullt lärande som ger barnen redskap och bidrar till framtida trygga, glada och kompetenta människor. Vi utbildar för medborgarskap i ett världssamhälle!