Närbild på barn i klätterställning.

Ankaret

Vikstensvägen 28

Skarpnäck

Välkommen till Ankarets förskola. Vi har fyra avdelningar. Förskolan ligger i direkt anslutning till Nackareservatet och vi har en stor gård med plats för lek och rörelse. Vi har fina lokaler och en stor gemensam ateljé för gemensamma aktiviteter.

5,6

Inga uppgifter

Vi är inspirerade av filosofin i Reggio Emilia. Barn och personal arbetar tillsammans i ett projekterande arbetssätt som syftar till ett expanderat lärande. Alla är med och skapar mening genom att pröva, undersöka och förhandla. Barns reflektioner över sitt görande dokumenteras och följs upp.

Vi tar till vara och inspireras av barns olika erfarenhet, intresseområden och vetgirighet i relation till vår omvärld.

Lärande sker i ett glädjefyllt och vänskapligt klimat med fantasi, humor där leken har en central roll i barnens vardag.

Vi arbetar projektinriktat och försöker hitta det som barnen intresserar sig för utifrån de styrdokument vi använder i vår verksamhet.

Välkommen på öppet hus 29 januari klockan 9.30.

Förskolan ligger i direkt anslutning till Nackareservatet och vi har en stor och fin gård med plats för lek och rörelse. Vi har fina lokaler och en stor gemensam ateljé med plats för gemensamma aktiviteter så som sångsamling, dans och måleri med mera.

Maten tillagas av vår egen kock i Kärrtorp och levereras varje dag till oss från förskolan Vintergatan.

Förskolan ska vila på demokratins grund. Våra barn lämnar förskolan med god självkänsla och tilltro till sin och andras förmågor, med kreativitet och självständigt tänkande som bidrar till en hoppfullhet inför framtiden samt en fortsatt nyfikenhet att lära och vilja ingå i ett sammanhang.

Särskilt stöd och behov

Har du frågor kring ditt barn som av olika skäl behöver extra stöd i sin utveckling är det viktigt att du tar kontakt med Stödenheten för att skapa bästa möjliga förutsättningar i samband med ditt barns förskolestart. Chef för stödenheten är Ann-Charlotte Zetterqvist. Du når henne på 08-508 15 795 eller ann-charlotte.zetterqvist@stockholm.se

Stödenhetens chef samordnar tillsammans med förskolechefer alla insatser kring barn i behov av särskilt stöd för alla förskolor i stadsdelsområdet.

Vi har föräldraaktiv introduktion som bygger på att föräldern är med under några dagar tillsammans med sitt barn. Personalen förbereder och planerar roliga aktiviteter i nära relation till barnen så att positiva möten sker mellan barnen och mellan personal och barn.