Fristående förskolebyggnad i ett plan och röd träpanel.

Ribegården

Ribegatan 4

Rinkeby-Kista

Ribegården har fem avdelningar och är en av tre förskolor i Dalens enhet. Vi har nära både till skogen och Järvafältet som till till biblioteket och kommunikationerna i Kista.

5,5

Inga uppgifter

Förskolan är den första delen av barnens utbildningstid med lek och lärande i fokus. Barnens nyfikenhet och lust att lära är grunden i undervisningen. Engagerade pedagoger tar tillvara barnens intressen och upptäckarglädje.

Verksamheten utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Varje barn ska känna sig delaktig och uppleva att de är en tillgång i gruppen.

I vår förskola samarbetar vi med föräldrar/vårdnadshavare i föräldraforum och föräldraråd för att tillsammans skapa de bästa förutsättningar för barnen utveckling och lärande

Vår stora gård ger många möjligheter till varierad lek och rörelse. På gården odlar vi grönsaker och andra växter. Förskolan ligger i närheten av Järvafältet där natur och djur finns som en viktig tillgång. Närheten till Kista, buss och tunnelbana gör att vi lätt tar vi oss till bibliotek, museer och på andra utflykter runt i staden.

Förskolan har rymliga lokaler som lätt anpassas till barngruppens behov och barnen kan delas i mindre grupper.

En varierad och näringsrik kost är viktig för barns utveckling och lärande. Vår kock planerar en meny som ser till att maten ger barnen allt de behöver.

På förskolan serveras fisk och vegetarisk mat. Maten lagas från grunden och allt bröd bakas på förskolan, frukt och grönsaker serveras dagligen. Ekologiska råvaror utgör en stor del av de inköp som görs till förskolan.

På Ribegården äter barn och vuxna tillsammans i en matsal. Måltiden är ett tillfälle till gemenskap, samtal och lärande.

Utbildningen i våra förskolor ska främja alla barns lika möjligheter och rättigheter. Vi erbjuder en mötesplats med utrymme för alla barn att leka och lära tillsammans. Hos oss kan barnen stärka sin självkänsla, utveckla sin förmåga till empati och omtanke om andra, och uppleva mångfaldens rikedom.