Bild på utomhusmijön som är uppbyggd för att stimulera till lek med bland annat bildstöd.

Barnomsorg på OB-tid/Rönnholmsgränd 42

Rönnholmsgränd 42

Enskede-Årsta-Vantör, Skärholmen, Älvsjö

Barnomsorg på obekväm arbetstid är en kväll, natt och helgöppen verksamhet för barn mellan 1-12 år som erbjuder pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid, vardagar 18.30-06.30 samt helger och helgdagar. Du är välkommen att ta kontakt med gruppchefen!

Uppgift saknas

Vi är en kväll, natt och helgöppen verksamhet för barn mellan 1-12 år som erbjuder pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid.

På vardagskvällar är det lugna aktiviteter innan läggdags.

På morgonen väcks barnen och vid klockan 6.30 är det avfärd till förskola/skola där de får frukost.

På helgerna blir det anpassade aktiviteter alltefter barnens ålder och intresse på både förmiddagen och eftermiddagen. Inne- och uteaktiviteter blandas och ofta blir det någon utflykt.

Inomhus finns ett stort allrum för bland annat sällskapsspel, byggande, lek och avkoppling. Även matrummet är stort och i ena delen är en liten ateljé för den som vill måla eller pyssla. Det finns två sovrum med cirka tio sovplatser varav fyra är spjälsängar.

Då verksamheten delar lokaler med en förskola finns den stora omväxlande förskolegården att nyttja. Närhet till naturområden och Mälaren samt till tunnelbanan ger goda möjligheter till utflykter på helgerna.

Maten som serveras i verksamheten är lagad i förskolans kök som lokalerna delas med. Den lagade maten är laktos, gluten och äggfri samt klimatsmart.

På vardagar serveras middag för de barn som kommer direkt från förskola/fritids och på helgerna serveras frukost, lunch, middag och mellanmål

Vår målsättning är att erbjuda en kväll, natt och helgverksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. När vi planerar vår verksamhet utgår vi från barnens intressen, förutsättningar och behov. Vi eftersträvar att barnen ska vara medskapare av sin verksamhet. Ett bra bemötande och god omsorg ligger till grund för att barnen ska känna sig trygga med att komma till vår verksamhet och få en lugn och trevlig kvälls- och helgmiljö.

Särskilt stöd och behov

Vi anpassar verksamheten och utvecklar arbetet i samarbete med föräldrar/vårdnadshavare för de barn som behöver särskilt stöd.

Tiderna för Barnomsorg på obekväm arbetstid är vardagar klockan 18.30–06.30 samt helger och helgdagar. För att få omsorg beviljad krävs att det rör sig om ett regelbundet omsorgsbehov som inte kan lösas på annat sätt.