Mikaela Waldorfbarnstuga

Eriksdalsgatan 28

Södermalm

Mikaela Waldorfbarnstuga är en förskola på Södermalm som arbetar arbetar efter Waldorfförskolepedagogiken. Förskolan drivs av en ideell stiftelse.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Mikaela Waldorfbarnstuga är en waldorfförskola på Södermalm, fint belägen ovanför Årstaviken med närhet till lekpark och natur. Inomhusmiljön är genomtänkt och konstnärligt utformad; likaså de leksaker och material som barnen kommer i kontakt med.

Förskolan har tre småbarnsgrupper med cirka fem barn i varje grupp och två syskongrupper som varierar mellan 9 till 15 barn.

Hos oss får barnen en lugn vardag med återkommande händelser och rutiner för att skapa igenkännande och trygghet.

Vi är måna om varje barns olika behov och stödjer dem i deras personliga utveckling.

Tillsammans med barnen följer och möter vi årstidernas växlingar. Dels i mötet med naturen vid utflykter och utevistelse och den mat vi bereder men också i det kulturella innehållet som till exempel sagor, ramsor, sånger och årstidsfester.

Mikaelas Waldorfbarnstugas utemiljö är rik och varierande med närhet till lekpark och natur. De äldre barnen besöker också regelbundet en skog som vi når med pendeltåg.

Inredning och leksaker på förskolan är av naturmaterial.

På Mikaela är vi måna om att ge barn en varierad och bra vegetarisk kost. Förskolan serverar lakto-ovo-vegetarik kost och maten bereds i eget kök av vår kock på ekologiska/biodynamiska råvaror.

Mikaela waldorfbarnstugas vision är att låta barnen, på barnets vis, leka sig till erfarenheter och kunskap i en mänsklig, estetisk och kulturellt rik miljö. Målet är att varje barn ska utvecklas och mogna i sin takt och behålla sin nyfikenhet och lust på livet för att som vuxna bli kunniga och ansvarstagande människor.