Norlandia Förskolor Murgrönan

Farstavägen 183

Farsta

Norlandia Förskolor Murgrönan erbjuder en trygg, utvecklande och lekfull miljö där barnens nyfikenhet och lärande stimuleras.

Inga uppgifter

Norlandia Förskolor Murgrönan erbjuder en trygg, utvecklande och lekfull lärmiljö där barnens nyfikenhet och lärande stimuleras.

Det dagliga mötet och dialogen med barnets vårdnadshavare skapar ett ömsesidigt förtroende, trygghet och glädje till hela familjen. Vi lever efter mottot; tillsammans skapar vi en förskola med utgångspunkt för barnets bästa. Vårdnadshavare är alltid välkomna att ta del av verksamheten.

Murgrönan ligger i centrala Farsta i södra Stockholm och erbjuder 65 förskoleplatser fördelade på tre avdelningar. Murgrönan är inrymd i ett modernt flerfamiljshus med nytänkande lärmiljö. Genom vårt pedagogiska arbete genomför vi under året olika projekt och aktiviteter för att stimulera våra barn till nya lärdomar och erfarenheter. Vi har en fin gård med utomhusleksaker där våra barn vistas dagligen. I närområdet finns gott om grönområden, lekplatser och bibliotek som vi regelbundet besöker.

Mat med Smak är Norlandia Förskolors måltidskoncept. Vi serverar vällagade, smakrika och goda måltider som ger barnen den energi och näring som de behöver.

På Murgrönan har vi ett kök där vår skickliga kock tillagar alla mat från grunden. Inför och under varje måltid skapar kocken och pedagoger tillsammans med barnen en trivsam och lugn måltidsmiljö. Vi är en sockerreducerad förskola där vi väljer att inte servera sötsaker som exempelvis ketchup eller sötad yoghurt.

Vi på Norlandia Förskolor vet att barnen är framtiden och att en god barndom varar hela livet. Genom vårt pedagogiska arbete rustar vi våra barn för framtiden samt utvecklar deras sociala färdigheter. Ett dagligt arbete där utforskande, utmaningar, omsorg, lek och lärande är centralt och innefattar läroplanens olika områden. Allt för att barnen ska utvecklas att var sitt bästa möjliga jag.

Vi låter våra skickliga pedagoger använda sin kompetens och utveckla ett pedagogiskt arbete med grund i rådande läroplan, Norlandias pedagogiska koncept och andra verktyg. Vårt pedagogiska koncept bygger på forskning, vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Den fungerar som en vägledning åt våra pedagoger och innehåller Norlandias värdegrund och pedagogiska vision med livslång lust till lek och lärande.