Futuraskolan International Preschool Brahegatan

Brahegatan 45

Östermalm

Vi är en internationell förskola som följer den svenska läroplanen. Vi har 45 barn mellan 1 och 6 år. Avdelningar skapas baserat på barnens åldrar och varierar i storlek. Varje avdelning leds av ett team av lärare.

• Bemannad reception Bemannad reception

Vi arbetar tematiskt för att stimulera lärande inom områdena språk, matematik och naturvetenskap. Vi använder många former av pedagogisk dokumentation, men något som följer våra barn genom åren är deras personliga portfölj. Varje avdelning har sitt eget åldersspecifika område som är utformat för att uppmuntra och inspirera utvecklingen av våra barn.

Engelska är vårt kommunikationsmedium, men vi ger även barnen möjligheter att utveckla sitt svenska språk genom att använda litteratur, sånger, händelser och vardagens interaktion. I varje grupp finns en svensktalande pedagog samt en engelsktalande pedagog. Vi använder oss av vårt internationella språk bibliotek, eftersom vi anser att det är viktigt att vårda varje barns modersmål och kultur. Vi har ett enhetligt synsätt på språkutveckling och utvecklar fortfarande skolans kulturella mångfald. Vi arbetar med att öka vår medvetenhet om hur man tar hand om miljön genom projekt, dialoger, berättelser och rollspel. Våra barn spelar en aktiv roll i processen för återvinning genom att gå till återvinningsstationerna. De tittar också på vilka möjligheter de kan hitta från återvinningsbara material genom att använda dem för bygg, konst och konstruktion.

Vårt partnerskap med hemmet är utvecklat på många sätt, varav det ena är genom användningen av vårt föräldraråd. Detta är ett forum för öppen dialog där vi kan utbyta idéer, uppmuntra föräldrars engagemang och låta föräldrarna möjlighet att påverka aktiviteterna i förskolan.

Futuraskolan International Brahegatan ligger på Östermalm. Tillsammans med våra dagliga aktiviteter är det vår ambition att vara ute två timmar dagligen.Förskolan är nyrenoverad och vi har vår egen lekplats utanför förskolan. Vi ligger nära parken Humlegården och bara några minuters promenad från det stora naturområdet Lill-Jansskogen. Det är bara en dörr bort till museer och den underbara Stockholms staden.

Vår mat mat god, vällagad och näringsriktig. Maten lagas från grunden med en grön ambition och fokus på svenska råvaror i Futuraskolan Internationals egna kök.

Vi arbetar för att få barn och elever att äta efter kostcirkeln med en jämn fördelning av proteiner, kolhydrater och grönsaker. Det är även viktigt för oss att minimera mängden mat som går till spillo. Vi vill att våra barn och elever skall vara medvetna om miljöpåverkan och svinn samt att jordens resurser inte är oändliga.

Vi ska bli den bästa språngbrädan för framtida världsmedborgare.

Med det vill vi säga att vi ska bidra till att höja blicken hos våra elever och ge dem en bra start i livet. Vi ska som ingen annan skola utveckla elevernas lust för livslångt lärande. Hos oss ska de utvecklas till att bli toleranta, lyhörda, respektfulla, nyfikna och kommunikativa. På sikt ska vi rent av bli den bästa skola som världen har skådat.

Ett försprång

VI har ett internationellt perspektiv. Vi baserar vår undervisning på modern forskning och använder oss av de internationella programmen ”International Primary Curriculum”. Utbildningen erbjuder en kombination av akademiskt, personligt och internationellt lärande som ger eleverna de verktyg de behöver för att möta en framtida föränderlig värld.

Goda värderingar

Vi har en stark och levande värdegrund. De värdeord som främst kännetecknar vår kultur är Progressivitet, Energi och Respekt.

Ett löfte

Vi har ett löfte: Varje elev ska synliggöras, utmanas och lyckas. Hos oss är eleverna stjärnor som inte får slockna. Alla får möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter utifrån sina egna förutsättningar. Det lovar vi.

Hälsosamma vanor

Att gå i skolan är ett hårt arbete som kräver mycket energi. På Futuraskolan International är maten god, vällagad och näringsriktig.

Glädje

Vi vill skapa glädje. För att känna lust inför lärandet behöver eleverna först lära sig att lära. När de har lärt sig det blir skolarbetet mycket roligare.