Förskolan Linden

Idungatan 4A

Norrmalm

Vi är en liten hemtrevlig förskola med barn i åldrarna 1-5 år. Vi är en förskollärare och två barnskötare som arbetar och vi har egen kock, som arbetar halvtid i barngruppen och halvtid i köket. Vi finns i ljusa lokaler med egen mysig innergård.

Fristående (föräldrakooperativ)

Inga uppgifter

På Linden arbetar vi efter Reggio Emilia pedagogiken. Vi vill skapa en miljö som utmanar barnen i deras tankar och fantasi och som i sin tur leder till kunskap. En miljö som är inspirerande, självinstruerande, synlig och tillgängligt för barnen. Miljön ska inbjuda till lek och aktiviteter och vara rik på sinnesupplevelser för att skapa nyfikenhet, lust och förundran hos barnen.

Linden finns i ljusa lokaler med en egen innergård. Inomhus finns, lekrum, vilorum samt en egen konstateljé där barnen kan jobba med många olika konstmaterial. På gården finns lekstuga, gunga, sandlåda. Mängder med cyklar, vagnar, bollar och sandleksaker.

Förskolan Linden har ett eget kök där vår kock, Fille, varje dag tillagar maten från grunden. Vi försöker att ha så mycket ekologisk mat som möjligt, samt en varierande och allsidig kost. Grönskar serveras vid varje måltid. Barnen uppmuntras att prova nya smaker och konsistenser.

Vi arbetar enligt läroplanen för förskolan (Lpfö 98/10). Detta innebär att förskolans verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och i samarbete med föräldrarna ska barnens utveckling till ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar främjas. Lindens målsättning är att barnen på, och genom, förskolan, ska:

• känna glädje
  • känna trygghet
  • utvecklas som individer och som grupp
  • visa respekt mot sig själva och mot andra
  • få en stark självkänsla och självständighet
  • utveckla sin nyfikenhet och sin lust att leka och lära.