Grottan

Grottan, Söderbergavägen 34

Söderbergavägen 34

Spånga-Tensta

Vi är en förskola med två avdelningar som ligger i Flysta. Belägen vid en vändplan och med många fina lekmiljöer runt omkring - både i form av skog och lekparker. Våra barngrupper är åldersblandade vilket ger barnen en möjlighet att lära av varandra.

6,5

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Alla barn får vara med i en verksamhet som är anpassad för deras ålder. Vi arbetar ofta i grupper med en blandning av barn från de olika avdelningarna, till exempel med teman rytmik och gymnastik. Vi har även en 5-årsgrupp som träffas och samarbetar i olika aktiviteter som är anpassade för dem och som är en förberedelse inför skolstarten.

Under vintersäsongen åker 4 och 5-åringarna till Spånga IP för att åka skridskor.

Traditionell förskolegård med gott om lekutrustning som barnen kan använda. På baksidan finns en rutschkana.

Förskolan tillagar till största delen maten från grunden. Vi har valt bort livsmedel som innehåller socker och vill minska på andelen tillsatser och konserveringsämnen. Matsedlarna bygger på livsmedelsverkets rekommendationer.

Andelen ekologisk mat ska uppgå till 50%. De råvaror vi väljer är till största delen producerade i Sverige.

Vi ger barnen mycket tid att leka eftersom vi anser att leken är viktig för barnens utveckling. Att träna social kompetens går som en röd tråd genom vår verksamhet.

Vi ser fördelar med att ha en åldersblandad grupp. Barnen lär sig på ett positivt sätt att ta hänsyn till varandra och att hjälpa varandra. De lär sig också att ta emot hjälp av andra barn.