Bullerbyn

Bullerbyn Fältvägen 3

Fältvägen 3

Spånga-Tensta

Vi förlägger större delen av vår verksamhet utomhus och har naturgrupper med ledare som har utbildning genom Friluftsfrämjandet. Inom enheten finns även Matteverkstan, dit barn får komma och leka/lära matematik.

5,7

Inga uppgifter

Enheten består av förskolan Bromstens gård, förskolan Björken, Solhöjdens förskola och öppna förskolorna i stadsdelen. På vår förskola lägger vi stor vikt vid naturupplevelser och utevistelse. Här ska barnen under sin vistelsetid känna trygghet i sin grupp. De ska ges stimulans och kunskap genom skiftande lek och aktivitet. Vårt mål är att detta ska bidra till att göra barnen harmoniska, ansvarstagande och empatiska med en tilltro till sin egen person och förmåga. I våra olika aktiviteter får barnen öva sin sociala kompetens. Språk, matematik, musik och rörelse har sin givna plats hos oss. Vi ser oss som en mycket viktig del i barnens livslånga lärande.

Vi ligger i bottenvåningen på ett hyreshus. Vi har en liten gård men har nära till parker och skog där vi ofta vistas

Vi har kök på alla våra enheter som månar om att laga näringsriktig mat med mycket ekologiskt och grönsaker och frukt. Personalen har kontinuerliga möten där man går igenom den gemensamma matsedeln.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och reflektionsprotokoll. Vi arbetar med förhållningssätt kring Barnkonventionen, Hbtq-frågor och genus. Vi tar också del av aktuell forskning och litteratur inom matematik, naturvetenskap och teknik.