Bromstens gård

Bromstens gård, Duvbovägen 127

Duvbovägen 127

Spånga-Tensta

Förskolan har tre avdelningar och ligger i ett blandat bostadsområde med närhet till grönområden och kommunikationer. Förskolan har en stor härlig gård. Här finns även stadsdelens Matteverkstad, dit barn får komma och leka/lära matematik.

5,2

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

I enheten ingår även förskolorna Bullerbyn, Björken och Solhöjdens förskola samt två av stadsdelens öppna förskolor. På våra förskolor lägger vi stor vikt vid naturupplevelser och utevistelse. Här ska barnen under sin vistelsetid känna trygghet i sin grupp, ges stimulans och kunskap genom skiftande lek och aktivitet. Vårt mål är att detta ska bidra till att göra barnen harmoniska, ansvarstagande och empatiska med tilltro till sin egen person och förmåga. I våra olika aktiviteter får barnen öva sin sociala kompetens. Språk, matematik, naturvetenskap/teknik, musik och rörelse har sin givna plats hos oss. I förskolan läggs grunden för det livslånga lärandet.

Förskolan består av tre avdelningar, ligger i ett blandat bostadsområde med närhet till grönområden och kommunikationer. Förskolan har en stor härlig gård. På förskolan finns även stadsdelens Matteverkstad-Rum i förändring dit barn får komma och leka/lära matematik.

Vi har kök på alla våra förskolor som månar om att laga näringsriktig mat med mycket ekologiskt innehåll samt grönsaker och frukt. Personalen har kontinuerliga möten där man går igenom den gemensamma matsedeln.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och reflektionsprotokoll. Vi arbetar också med förhållningssätt kring Barnkonventionen, Hbtq-frågor samt genus och tar också del av aktuell forskning och litteratur inom matematik, naturvetenskap och teknik