Grafik på förskola, barn och lekplats.

Förskolan Otto

Ottekilsvägen 1

Enskede-Årsta-Vantör

Otto är en traditionell, väl inarbetad, fristående förskola i Bandhagen som är i fas med tiden. Förskolan ligger nära Bandängens parklek samt skog och natur. Naturupplevelser ingår som en naturlig del i verksamheten.

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På Otto har vi valt att inte ha en profilering utan vi arbetar efter barnens intresse. Vi förändrar ständigt verksamheten så att det ska passa olika barn och olika behov. I septembermånad har vi en analysperiod där vi lär känna alla barn och ser vilka behov och intressen som finns.

Förskolans fokusområde är integritet och vi jobbar efter förskolebrevet. All personal och även vikarier skriver under en integritetspolicy. Vid fyra tillfällen per år har vi integritetsmånad där vi arbetar extra mycket med integritetsövningar för att stärka barnens självkänsla.

På Otto har vi många fina traditioner. Varje termin tar vi in en teater på förskolan. Detta för att även de minsta barnen ska få uppleva teater i en trygg miljö. På vårterminen har vi vår fina vårfest där vi bjuder in alla barn, föräldrar, släkt och vänner. Vi har även en utställning där vi visar barnens alster från vårterminens projekt.

På vår småbarnsavdelning anser vi att det är viktigt att barnen får en grundtrygghet tillsammans med oss pedagoger. När någon ordinarie personal är frånvarande så tar vi in andra pedagoger från huset som är bekanta för barnen. På storbarnsavdelningarna där det kan vara spännande med nya personer tar vi då istället in vikarier utifrån.

Vår gård är uppdelad i två delar. En del för småbarnen där de kan tulta omkring i sin egen takt, och en del för de större barnen som har mer rörelsebehov än de små.

IKT (Information, kommunikation och teknik) är en del av det pedagogiska arbetet på förskolan och används dagligen av både barn och pedagoger. Smartboard och Ipads är ett komplement till vår pedagogiska verksamhet. Tillsammans med en IKT-konsult håller vi oss uppdaterade kring ämnet.

Huset hjärta finns i köket, och här lagar Anne Akgün vår goda mat.

Kött, fisk, vegetariskt och soppa återkommer varje vecka. Grönsaker och frukt serveras varje dag. Vi tar även hänsyn till de krav olika religioner ställer på mat och dryck.

Vi följer livsmedelsverkets nya rekommendationer för mat och dryck till barn i förskolan.

Huset hjärta finns i köket, och här lagar Anne Akgün vår goda mat.

Särskilt stöd och behov

Alla barn ska känna sig välkomna på Otto. Finns det nåt särskilt behov så anpassar vi verksamheten utefter det.

Förskolan har en egen skräddarsydd app som finns att ladda ner gratis till både Android och Iphone. Där kan du på ett enkelt sätt hitta våra kontaktuppgifter, anmäla Vab, se aktuell matsedel och nyhetsnotiser med mera.