Förskolans gård

Pysslingen Snurran

Selmedalsvägen 94

Hägersten-Liljeholmen

Vi finns i Hägersten nära parker och naturområden. Vi har precis startat ett utvecklingsarbete för att bli en Reggio-inspirerad förskola som arbetar utforskande med barnen där inne- och utemiljön låter barnen mötas, utforska, leka och inspireras.

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi är en Reggio-inspirerad förskola som utgår från det kompetenta barnet och att barn har 100 olika språk. Diskussioner kring begreppen lärande och kunskap är en del av vårt pedagogiska arbete. Barnen delas in i mindre grupper under dagen. Grupperna har aktiviteter både utomhus och inomhus. Varje dag vid hämtning får du som närstående vuxen en muntlig rapport om vad barnet har varit med om under dagen. Vad har barnet tyckt om? Vad har fångat barnets intresse? Vilka förmågor har utmanats idag? Vad händer i det sociala samspelet? Tillsammans med barnet berättar pedagogen för er. Sedan kan ni samtala vidare kring barnets upplevelser på vägen hem.

Vi har ett projektinriktat utforskande arbetssätt med barnen där vi utgår från barnens intressen. Genom observation, analys och reflektion av barnens lek och teorier planerar vi vår verksamhet vidare. Pedagogisk dokumentation är en bärande del av vårt arbete.

Vi ser avdelningen som en verkstad där det erbjuds olika stationer för lärande och lek. Den pedagogiska miljön bidrar till barnens utveckling och har arbetats fram med ett tydligt syfte som grund. Den ska vara tydlig och inspirerande för barnen.

Gården erbjuder pedagogiska miljöer som låter barnen mötas, utforska, leka och inspireras. Vi delar barnen i mindre grupper under dagen och erbjuder en bra balans mellan lärande, lek och vila.

Vår egen kock lagar i stort sett all vår mat från grunden och maten presenteras många gånger som vackra konstverk som skapar många spännande samtal kring matbordet.

I regel serveras en vegetarisk lunch i veckan och till maten serveras en salladstallrik med varierat utbud beroende på årstid. Vi erbjuder självklart specialkost till de barns som har önskemål om det.

På förskolan serveras frukost, lunch, mellanmål samt frukt på förmiddagen och eftermiddagen.

Förskoletiden ska vara en tid av lustfyllt lärande. Vi ser till varje barns förmåga, lust och vilja att lära och utvecklas. Vår förskola ska vara rolig, stimulerande, trygg och utmanande, den ska aktivt bidra till jämställdhet och ta tillvara mångfaldens möjligheter.

Barns sociala samspel är en viktig del i verksamheten. Det relationella lärandet är en grundpelare i vår kunskapssyn. Barn lär tillsammans i meningsfulla sammanhang.