Förskolan Pärongårdens gård med lekplats, gångbro och grönskande trädgård i förgrunden.

Förskolan Pärongården

Grusåsgränd 177-181

Enskede-Årsta-Vantör

Välkommen till förskolan Pärongården! Förskolan ingår i Dalens förskolor. Vi strävar efter att våra förskolor skall ge varje barn en grund för ett livslångt lärande. Förskolan skall ge varje barn möjlighet till en forskande och lärande miljö där varje barn efter sina behov och lärande får utvecklas till en självständig, kreativ, ansvarstagande individ.

4,8

Inga uppgifter

Förskoleverksamheten i Dalen skall präglas av glädje, meningsfullhet och en helhetssyn där alla möts med respekt. Ett förhållningssätt ska råda där tilltro och tillit till barns nyfikenhet, forskande och lärande står i centrum.

Förskolan ligger i Dalen, som är ett modernt bostadsområde med flerfamiljshus byggda i gårdsformationer. Gårdarna har namn efter olika trädsorter. Förskolan ligger i bottenplanet

Maten är ett av livets stora glädjeämnen. Måltiden ska engagera alla våra sinnen och vara en höjdpunkt på dagen värd att se fram emot. Förskolan har stora möjligheter att på ett naturligt och positivt sätt arbeta för en hälsosam livsstil med bra matvanor. De vuxna i barnens omgivning är viktiga som förebilder.

Vi bedriver ett pedagogiskt arbete utifrån de styrdokument som finns för förskolan. Läroplanen för förskolan 98 (LPFÖ 98) och stadsdelens verksamhetsplan samt enhetens eget utformade måldokument.

Barn, pedagog och föräldrar skall ges möjlighet till samverkan, delaktighet och inflytande.

Förskolan skall ständigt utvecklas, utvärderas och kvalitetssäkras

Studiedagar 2018: Fredag 7 september och 23 november. Förskolan är då stängd.

APT: Tisdag 28 augusti, onsdag 26 september, torsdag 25 oktober och måndag 19 november. Förskolan stänger då kl. 16.00.