Illustration av förskola

Skeppet Gubbängsvägen 63

Gubbängsvägen 63

Farsta

Förskolan Skeppet ingår som en av fyra förskolor i Gubbängens förskolor. Förskolan består av 4 avdelningar och ligger i paviljonger placerade på Gubbängsskolans skolgård. Förskolan vetter mot Gubbängsfältet med stora öppna ytor att utnyttja.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

På förskolan Skeppet arbetar vi i storarbetslag där vi delar upp barnen mycket i smågrupper.Utifrån olika teman och projekt där barnens inflytande och intressen ligger till grund för verksamheten. Barnen får i en trygg och inspirerande miljö utveckla sina färdigheter och idéer, prova olika aktiviteter samt fördjupa sina intressen. Pedagogerna är närvarande vuxna som finns för att trygga miljön och skapa arenor för lek, lärande och utveckling.

Vi har stora ljusa lokaler med rum för lek, skapande, utforskande och rörelse. Förskolan Skeppet har en liten gård i anslutning till förskolan. Förskolan har också Gubbängsfältet i direkt anslutning och nyttjas mycket. Skeppet har också nära till parkleken Nybygget och skogen.

Förskolan får mat från Gubbängsskolan som lagar maten från grunden med stor andel ekologiska varor. Pedagogernas förhållningssätt är att barnen erbjuds smaka på maten och lära sig ta lite i taget så att mat inte kastas.

Barn och föräldrar möts av ett professionellt förhållningssätt och en pedagogisk lärmiljö där alla barns nyfikenhet, lust och förmåga tas tillvara. En tydlig, tillåtande och tillgänglig verksamhet där barnen är delaktiga i undervisning och lärande genom lek och lust.

Särskilt stöd och behov

Förskolan har möjlighet att vid behov få specialpedagogiskt stöd. Vi har tillgång till specialpedagoger, talpedagog och förskole- psykolog.

Förskolan är en del av den digitalisering som sker i samhället. Genom ett medvetet arbete på våra förskolor införs detta inom samtliga områden. Barnen blir producenter och medskapare och får ta del av kodning och programmering samt möta källkritik.